Skip to content

Poa annua

9 de juni de 2021

Det er noen mennesker som går etter en grønnere plen til hagen sin. Økologiske plener er de som vokser alene og ikke trenger kjemikalier eller gjødsel for å kunne vokse under forhold eller holde seg sunne. I dag snakker vi om en perfekt art for dette som vi leter etter. Det handler om Poa annua. Det er navnet som er gitt til denne planten som tilhører Poaceae-familien, og den er kjent blant andre vanlige navn som vintergress, pelosa, årlig poa, spikelets og rhizafjær, blant andre.

Hvis du vil ha en økologisk plen i hagen din, skal vi i dette innlegget forklare de viktigste egenskapene til Poa annua, samt deres pleie og krav.

Hovedtrekkene

Poa annua drar

Det er en plante hjemmehørende i Europa, Amerika, Asia, Oseania og Afrika. Som du kan se, finnes den over hele verden. Den er i stand til å nå 30 centimeter i høyden hvis vi lar den vokse under forhold og ca 20 cm i bredden. For å pollinere blomstene bruker den anemofili og cleistogami. Slik kan du pollinere dine hermafroditt-blomster.

En av fordelene du får ved å ha den i hagen din er at tiltrekker dyrelivet. Dette betyr at andre insekter kan komme for å pollinere plantene i hagen din, og det kan fylles med liv. Noen ganger, og avhengig av hvordan du bruker hagen, kan det være litt irriterende. Hvis du har mye tetthet av planter i hagen, og du er i den varme årstiden og har piknik med familien, vil sannsynligvis så mange insekter innimellom bli en ikke veldig hyggelig opplevelse. Det er imidlertid en god fordel for utseendet og helsen til hagen.

En annen av de særegne egenskapene er at den er i stand til å danne et ganske tett veggteppe og, takket være dette, spre seg over landet med stolene det har. Reproduksjonskapasiteten er høy. Dette er fordi, selv om det er laget veldig lave kutt av gresset, er de i stand til å reprodusere frøet. Dermed vil den kunne utvides hvert år og erstatte de mest forringede delene. Det vil også fylle hullene i hagen som uunngåelig kan dannes.

Det er en veldig lys grønn farge. Dette får hagen til å se varmere fargede flekker ut som gir en god kontrast til tussock-typen. Dens evne til å reprodusere frø til tross for svært lave kutt gjør det svært invasivt.

Behov for Poa annua

Poa annua vokst

Sesongmessigheten til denne planten fører til at den om sommeren dør etter reproduksjon av frøene. Dette det vil føre til at vi har noen hull i plenen. Noen ganger oppstår mutasjoner av denne planten som gir den en halvårlig karakter og enda mer.

Denne arten vokser best i jord med sur, nøytral eller alkalisk pH. Jordtypen er likegyldig for ham. Det den trenger er at den underjordiske delen kan vokse i en jord med tekstur som er sandete og lerete. I en leire tekstur vil det trenge mer fuktighet.

Med denne informasjonen kan vi tilpasse vanningen til det som er nødvendig. Vi ønsker å opprettholde en viss konstant luftfuktighet i jorden og mer hvis plenen har soleksponering. Dette får oss til å ønske oss denne luftfuktigheten, slik at vanning ikke blir overdreven fordi den, som vi vil se senere, kan være skadelig for planten. Hageområdet må ha god drenering da det ikke tåler sølepytter. Noe veldig vanlig som skjer når vi har Poa annua, er å behandle det som noe annet gress. Tvert imot, som en helt økologisk plen, er denne planten fullt tilpasset mindre vanning. Vi trenger bare å opprettholde den nødvendige fuktigheten, så indikatoren for at vi må vanne igjen er at vi ser at jorden tørker ut.

Det er ganske krevende når det gjelder belysningsbehov. Det foretrekker å være i full sol i stedet for i skyggen. På denne måten er de nødvendige næringsstoffene garantert slik at den kan vokse riktig. Men hvis en del av hagen også er skyggefull, ikke bekymre deg fordi den ikke vil ha mange problemer med å vokse.

Verktøy

Organisk gress poa annua

Når det gjelder motstanden, tåler den noen sporadiske frost om vinteren og høye temperaturer om sommeren. Ja absolutt, Hvis miljøet er veldig tørt, må vanningsfrekvensen økes litt mer.

Blant dets verktøy finner vi dannelse og vedlikehold av grønne tak. Vi har allerede nevnt den økologiske plenen. Imidlertid er det også andre bruksområder som å bli plassert på grønne tak, på fornedrede steder for restaurering og til og med i områder med intens skygge der andre plener ikke overlever godt.

Kapasiteten til disse plantene til å overleve og utvide er enorm, så de vil ikke gi for mange problemer selv om vi gir dem andre mer komplekse verktøy. Et merkelig faktum er det den er i stand til å overleve og reprodusere frø selv om klippingen er en centimeter. På en enkelt centimeter kan den fortsette å reprodusere. Som vi har sett hos andre arter som Svingel rubraklippehøyden må være mellom 3 og 5 centimeter for å garantere helsen. I dette tilfellet kan vi ha veldig kort gress som ikke vil forårsake problemer.

Den er i stand til å produsere mellom 75.000 og 225.000 ører per år per kvadratmeter. Disse frøene kan være sovende i et felt i et par år. De vil ikke spire før betingelsen for det er passende. Derfor er det ikke en gjødsel eller andre kjemikalier som er en plante med høy overlevelsesrate for å se bra ut på en plen.

I livssyklusen finner vi at det er en vinterplante, noe som betyr at livssyklusen slutter før sommeren begynner. Spiringen foregår om høsten og utvikler seg veldig raskt. Alle energiressursene til planten blir satt i frøet for rask vekst.

Som du kan se, ville et godt alternativ for økologisk gress være Poa annua.