Skip to content

Skjønnheten til den blå lotusen

23 de juni de 2021

Vi har nylig lært alt om en av de mest praktiske vannplanter i verden: den egyptiske Papyrus, som ble brukt til å bygge båter og også for å lage det første papiret. I dag gir vi deg filen til en annen av vannplanter i samme land, den Blå lotus, hvis vitenskapelige navn er Nymphaea caerulea. En annen ideell plante å ha i dammen, uten tvil.

Hvis du vil vite alt om denne fantastiske vannliljen, Fortsett å lese.

Blå Lotus Leaf

Den blå lotusen er hovedsakelig innfødt i Nilen, men allerede i eldgamle tider spredte den seg til andre steder som Thailand og India. I løpet av de gamle egypternes tid, det var en veldig ærverdig planteSiden det er en plante hvis blomst åpner om morgenen og stenger om natten, minnet den dem om den daglige syklusen med solguden (Ra) i hovedrollen, som bringer oss soloppgang og skumring når den setter seg.

Denne vannplanten er, som vi sa, en ideell plante å ha i dammer, eller til og med, hvis du ikke har den, kan plantes i store malingsbøtter (Av de 15 liter, selv om de er større og bredere, desto flere blader får den. Men den vil vokse ganske bra uansett, og det er veldig sannsynlig at den vil blomstre).

Nymphaea caerulea

Bladene er opptil 20 cm brede, med et hakk på den ene siden. Blomstene er ca 15 cm i diameter, med mange blå kronblad. Det er følsomt for frost, det er derfor i kaldt klima dyrking innendørs eller i drivhus anbefales, så lenge du kan ha minst 6 timer naturlig lys. Den samme tiden med direkte sol trenger hvis den dyrkes utendørs.

For å oppnå god spiring anbefales det med sandpapir å arkivere frøene litt og plassere dem i et glass vann. Derfor bør temperaturen være varm såing vil foregå fra mars til april. Det er viktig at grus og noe organisk gjødsel har blitt ført inn i såbedet, ellers vil ikke planten kunne vokse ordentlig.

Hva syntes du om Blue Lotus?