Skip to content

Steinstiideer til hagen

3 de juni de 2021

Noe av det vakreste med en hage er at den er laget for å nytes. Og hvilken bedre måte å dra nytte av det enn å kunne få tilgang til alle hjørnene? For å oppnå dette målet det anbefales sterkt å lage noen steinstier, siden dette er hvordan vi kjenner et naturlig materiale, og at det også kan passe veldig bra i alle typer hager, uavhengig av stilen som er gitt til den.

Selv om ja, hvis vi måtte fortelle deg hvilke som ville se bedre ut, ville vi utvilsomt fortelle deg at de befinner seg i de rustikke, middelhavsstilene og også i kaktusene og de saftige. I noen av dem kan steinveiene kombineres godt med landskapet. Så Hvis du trenger ideer for å bygge din, må du merke deg de vi skal vise deg.

Blomsterspor

En steinsti med blomster på sidene er perfekt

Som i enhver staselig hage, en sti med geometriske steiner og samme størrelse kan danne en spektakulær sti. Og hvis du også planter blomster på begge sider, eller hvis du foretrekker en kombinasjon av trær, palmer og andre mindre planter som bregner eller busker, vil det være veldig enkelt å oppnå et unikt hjørne.

Steinsti i dammen

En steinsti i dammen ser flott ut

Hvis du har en stor dam i hagen Det er en god ide å legge noen steiner på den måten du vil, men sørg for at de har en flat side, fordi det vil være der vi setter foten. På denne måten kan vi gi riktig vedlikehold til plantene vi har plantet, og også til akvatiske dyr, hvis vi har dem.

Store, flate steiner for områder med høyt trafikk

Store steiner er ideelle for områder med høy trafikk

Når du for eksempel har et stort område med gress, eller et område der du planlegger å besøke mye, enten fordi de skal feire familiemåltider eller fordi det er et tre hvis skygge vil være vår vanlige følgesvenn på daglig eller nesten daglig basis, da må du velge å legge en sti med store og flate steiner, bortsett fra med lite skille mellom dem. Likeledes er det veldig viktig at de blir gravlagt i samme høyde, spesielt hvis det er små barn, og mer hvis de er i en alder for å lære å gå.

Steiner for en rustikk hage

Å plassere steiner i stedet for steiner i de rustikke hagene vil være veldig vakkert

Hagene med historie, og spesielt hvis de er mange år (tiår), har en spesiell sjarm. Tidligere ble steiner brukt mye til å bygge stier: de som hadde mer eller mindre samme form og størrelse ble begravet i bakken, eller deres utseende ble forbedret litt slik at fotsporene ble mer komfortable. Hvis du velger å plassere dem i hagen din, må du selvfølgelig huske at hvis den luftige luftfuktigheten er høy og / eller hvis det regner ofte, vil det helt sikkert komme ut mose, som hvis det er veldig rikelig kan bergartene bli glatte.

Steintrapp for en skrånende hage

Å bygge en steintrapp gjør det lettere å nyte skrånende hager

Har hagen din en bratt skråning? Bygg en steintrapp. Det er en måte å nå de minst tilgjengelige hjørnene, men på en veldig enkel og behagelig måte. I tillegg kan du la fantasien flyte og få en eventyrsti, foret med trær som gir skygge, blomstrende planter som rosenbusker for å tilføre farge og / eller aroma til området, eller til og med aromatiske planter hvis pollen vil tjene som mat til mange insekter som bier. eller sommerfugler.

Sett barrierer på begge sider av steinstien hvis du ikke vil at noen skal få tilgang

I tilfelle du ikke vil at noen skal komme seg ut av veien, enten fordi den er farlig, eller fordi du bare vil at hagen din skal vokse uten at menneskelig aktivitet påvirker den for mye, du har muligheten til å sette opp barrierer som de du ser på bildet: noen tørre tømmerstokker, tau og voila. Det er en veldig enkel måte, men det kolliderer ikke i det hele tatt med landskapet.

Smale steinstier, men med mye sjarm

En smal sti for en liten hage

De smale steinstiene de ser ikke dårlig ut i det hele tatt når du legger mange planter rundt. På bildet ovenfor kan du se at de har valgt å plante hortensiaer, en veldig saft beslutning om jorden er sur siden disse buskene ikke vokser i alkalisk jord, siden deres høye pH (7 eller høyere) blokkerer jern, et næringsstoff som, Hvis vel, det er ikke så viktig som nitrogen, fosfor eller kalium, når det mangler … det viser, og i dem vil du se at bladene blir klorotiske. Av denne grunn, hvis du har en alkalisk jord, er det best å plante rosenbusker som vi sa før, middelhavsplanter hvis klimaet er mildt og tørt, busker som cicas eller osv.

Sti med runde steiner

Sti med runde og store steiner, for magiske hager

Funksjonell og vakker. Dette er store, runde, flate steiner. De er et perfekt alternativ når du vil ha veier der du også kan se landet. Takket være dem vil du kunne gå uten å måtte bekymre deg for noe, samtidig som du nyter en hage, som sikkert er veldig, veldig spesiell.

Som du kan se, er det mange ideer for å bygge steinstier. Vi håper du likte noen av disse, eller tjene som inspirasjon for designene dine.