Skip to content

Store hager i verden | Fjerde del

24 de juni de 2021

Garden of Versailles er en av de vakreste i verden, selv om Suan Nong Nooch Garden ikke er langt bak, en utrolig park i Thailand som er designet inspirert av den typiske lokale stilen, eller Keukenhof, den fantastiske regnbuen med farger som , dekket med tulipaner, flekker den nederlandsk jord.

Noen hager i verden virker uvirkelige, ut av noe eventyr, de overrasker med farger og teksturer. De er magiske, men bak kulissene er det et flott forfatterverk der i mange tilfeller noen av verdens store landskapsarkitekter er involvert. Visst, resultatene er frodige, og det lønner seg.

Shalimar-hagen

For å bli kjent med et av disse fantastiske stedene du må reise til Pakistan, et land der en av de mest spektakulære hagene gjennom tidene er funnet, siden den ikke bare tilbyr en rekke planter og blomster, men også er et eksempel på persisk stil. Det handler om Shalimar hage, anerkjent som Verdensarv av UNESCO i 1981.

Shalimar hage

Dette stedet ble bygget i byen Lahore etter ordre fra Mughal-keiseren Shah Jahan til ære for sin kone som døde på tidspunktet for fødselen til sønnen nummer 14. Arbeidene begynte i 1641 og endte året etter, og i motsetning til andre hager. , det er omgitt av en lang murvegg. Shalimar er rektangulær i form og har et areal på 658 x 258 meter. I tillegg til utallige arter av trær, busker, planter og blomster, skiller denne hagen seg ut med sine mange monumenter, fontener og typiske persiske bygninger. Et annet aspekt som Shalimar skiller seg ut for, er fordi den er bygget i en skråning, og det er slik den har tre terrasser med en forskjell mellom dem på mellom 4 og 5 meter. I tillegg er det 410 kilder hvis hydraulikksystemer ennå ikke er forstått av spesialister. Det som er kjent er at disse fontene er ansvarlige for at hagen opprettholder en viss friskhet til tross for stedets varme sommerklima.

Shalimar Garden ligger veldig nær byen Bahhanpura, som nås med en viktig nasjonal rute, og omtrent 5 kilometer fra byen Lahore.

Shalimar

Butchart Gardens

Historien forteller at denne hagen ble født da et par bestemte seg for å begynne å forskjønne et steinbrudd med egne hender for å lage en enkel hagebruk som vokste opp gjennom årene. Dette skjedde i 1904 i Canada og det var kimen til det som i dag er en av mest spektakulære hager i verden, som leder topplasseringene i rangeringen.

Butchart Garden

I 1905 opprettet paret den japanske hagen som overlever i dag, og det var slik Butcharts fikk nasjonal berømmelse. På 1920-tallet gikk mer enn 50000 besøkende stiene til stedet for å oppdage det beste av naturen. I 1929 kom det den italienske hagen, bygget på det som var parets tennisbaner og deretter Rose Garden, som erstattet en frukthage de hadde. Settet ga da opphav til det som i dag er Butchart Gardens, et område på 50 hektar som ligger på et privilegert sted og hvorfra spektakulær utsikt oppnås.

Et team som består av lite mer enn 50 gartnere jobber på heltid for å opprettholde plantene ettersom de teller mer enn en million eksemplarer med mer enn 700 varianter. De Den beste tiden å besøke Butchart Gardens er fra mars til oktober, med tanke på at da blomstringen skjer, og det er når dette vakre stedet er farget med en flerfarget regnbue som godt kan være en av de fiktive scenene til Charlie og sjokoladefabrikken.

Butchart