Skip to content

Sukkulenter i hagen

25 de juni de 2021

Mange mennesker har ikke planter i hagen sin fordi de mener at de trenger stor pleie, gjødsling, vanning osv. Imidlertid er det planter hvis bryr seg er så minimale, som er ideelle for denne typen mennesker som ikke har nok tid til å tilbringe hele dagen i hagen.

Jeg refererer til samtalene sukkulenter eller krass. Disse plantene samler vann i røttene, bladene og stilkene, og det er derfor de motstår lange perioder med tørke. Kaktus er også sukkulenter, men med den forskjellen at de utviklet torner for bedre å motstå varme og tørke.

Disse plantene er tykkere enn andre, for å være i stand til lagre vann. Jorda der de må plasseres, må være godt drenert og kan ikke akkumulere vann, da overflødig vann kan drepe planten.

De Sol Direkte plager dem ikke, så som jeg allerede har sagt, er de ideelle for en hage i solen.

De er vakre planter, de kan være grå, grønne eller blå og de samsvarer med alle typer dekor.

Det er modaliteten til vertikale hager, og disse plantene er mye brukt i denne hageversjonen. Det handler om å bruke skuffer eller rammer som fester seg til veggen og som er dannet av en slags lommer der underlaget og planten tilsettes.

I jordhager kan du plass hvor som helst, siden røttene er veldig små og ikke krever store mellomrom. For eksempel kan de plasseres ved siden av innkjørselene til hus, mellom stein- eller steinrom, rundt bygninger osv.

Jeg anbefaler å gjøre saftige plantesett og plant dem i hagen i henhold til deres motstand mot kulde, slik at vi om vinteren kan dekke alle planter som ikke tåler lave temperaturer med plast.

Etter min mening, rundt trær eller hagebusk ser bra ut.

Mer informasjon – Dyrking av kaktus og andre sukkulenter.