Skip to content

Svingel ovina, gress i klumper

19 de juni de 2021

Å velge plen er ikke en enkel oppgave, mange faktorer påvirker utvalget, og det er derfor det må gjøres en grundig analyse for å velge riktig art.

Faktorer som klima, jordtype eller fuktighetsnivå påvirker veksten og utviklingen av plenen, og det er derfor det finnes en rekke arter som vil tilpasse seg bedre til et eller annet sted avhengig av globale forhold.

Mellom typer gress som du kan velge til hagen der er den Rovsvingel, bedre kjent som Sau Cañuela eller Escañuela.

Prydgress

Rovsvingel

De Sauestråle er en flerårig plante hemicryptophyte som danner veldig tette klumper. Det er et flerårig gress som har kordate blader og har en grågrønn farge. Et kjennetegn som er veldig særegent med det er at denne typen gress danner jordfresere, det vil si små isolerte strukturer og av sfærisk form. Av denne grunn er det det det er ikke en jevn type gress heller er det mye brukt til å lage landskapsdesign.

Øst gress vokser i tette klumper og det er også veldig motstandsdyktig, det er derfor det er et alternativ som vurderes av de som planlegger å lage en hage med forskjellige områder.

Jord og temperatur

Escañuela

Det ideelle klimaet for frøspiring av Sau Cañuela Det er mellom 15 og 25 ° C, men gresset tilpasser seg forskjellige temperaturer, og støtter maksimalt 30 grader i tillegg til lave temperaturer.

En annen dyd av Rovsvingel er at den ikke er krevende når det gjelder jord og kan vokse nesten hvor som helst, selv i steinete og kiselholdige jordarter så vel som på tørre steder. Tamoco er et dårlig terrengproblem fordi det er et gress med høy tilpasningskraft som også støtter skygge uten problemer.

Hvis du leter etter en type lite vedlikeholdsgress Det er et alternativ å ha i det grønne området ditt så lenge du leter etter et utvalg som ikke dekker hvert hjørne av bakken, fordi det ikke er en av de artene som gir en grønn og ensartet kappe. Det du kan gjøre er å kombinere det med en annen art for å lage et interessant sett. De Sauestamme Det har store fordeler, og det er derfor det bør tas i betraktning siden det ikke krever mye vedlikehold og krever veldig lite klipping. mot det, og det er at det ikke gjør det motstår tråkk, så det er ikke arten som er angitt for områder med høyt trafikk.