Skip to content

Tannet gress (Echinochloa crus-galli)

9 de juni de 2021

Det er alltid interessant å kjenne plantene som bor i åkre og enger, siden du som i skogene kan finne noen som kan se veldig vakre ut i hagen din. Vær forsiktig, ikke misforstå: Jeg snakker ikke om å utvinne dem fra deres naturlige miljø (noe som absolutt er forbudt), men om å finne ut deres vitenskapelige navn og kjøpe frø fra en barnehage eller hagebutikk.

En av disse kan veldig godt være Echinochloa crus-galli. Det er en urteaktig plante som, enten den får lov til å vokse gratis, eller om den holdes som en sesongmessig plen, sikkert vil gi deg mange gleder. Så hva venter du på å møte henne?

Opprinnelse og egenskaper

Utsikt over Echinochloa crus-galli

Det er en årlig urt hjemmehørende i Europa, også funnet i Spania (spesielt den iberiske halvøya, men også på Balearene). Det er populært kjent som cenizo, chapacera gress, limpet, miaina, malt mijera, risfelt hirse, millán, kyllingfot, kyllingfot eller tanngress.

Nå en høyde på opptil 120 centimeter. Bladene er lineære, 8 til 35 cm lange og 8 til 20 mm brede, grønne i fargen. Blomstene er gruppert i blomsterstand med form av en stigende pigg som er 2 til 10 cm lang, tett og noen ganger forgrenet, rødaktig i fargen.

Hva bryr de seg om?

Echinochloa crus galli

Jeg vet: det er ikke den typiske planten du vil vokse i en gryte, men sannheten er at hvis du har en hage eller frukthage, vil du være interessert i å tiltrekke fordelaktige insekter, som bier eller sommerfugler. Derfor, hva er bedre enn å plante arter som kan tiltrekke dem 🙂.

Tatt i betraktning dette er omsorgen for hovedpersonen vår:

  • plassering: ute, i full sol.
  • Land: ikke krevende. Den vokser i alle typer jordsmonn.
  • Irrigasjon: omtrent 4 ganger i uken om sommeren, litt mindre resten.
  • Abonnent: om våren og sommeren med organisk gjødsel.
  • Multiplikasjon: av frø om våren.
  • Rustikk: følsom for frost. Syklusen er årlig (den lever noen måneder).

Hva tenkte du på Echinochloa crus-galli?