Skip to content

Tips for å ha vannplanter

23 de juni de 2021

De som bor i en liten leilighet uten store vinduer drømmer om en balkong, men når de har klart å oppfylle drømmen, er de ikke fornøyde og vil ha en hage, uansett hvor liten.

Så er det tur til å drømme om et større grøntområde til endelig lengselen er ha en dam. Drømmen til så mange av oss.

Ha en fin dam

Men å ha det innebærer også å legge til arbeid, for å få det til å se fantastisk ut er det nødvendig å ta vare på vannet og plantene som bor der, og også velge de riktige slik at de til sammen ser bra ut.

De Akvatiske planter er de hvis røtter trenger å leve i vann selv om de også oppfyller andre effektive funksjoner som å gi oksygen eller tjene som et hjem for noen fisk.

Akvatiske planter

For å ha dem og nyte dem, må du ta hensyn til noen spesiell forsiktighet da de ikke er tradisjonelle planter heller, det spesifikke habitatet de lever i, tvinger oss til å vurdere noen problemer. For eksempel må du vite at disse plantene trenger minst mellom 4 og 6 timers sol, helst i peak timer, det vil si etter middagstid.

I mange tilfeller, disse plantene tåler ikke frost selv om motstanden også vil avhenge av hver art. Det beste i alle tilfeller er å beskytte dem ved å dekke dem med en klut.

Å overveie

Hvis du vil plante dem, er tiden fra vår til langt ut på sommeren da er vanntemperaturen høyere og planten vil sannsynligvis vokse raskt. Husk det alltid det må være ledig plass i dammen så pass på at kopiene dine ikke dekker mer enn halvparten av det.

Det er veldig viktig at det er oksygenholdende vannplanter blant dem, siden de vil være ansvarlige for å holde vannet rent og ikke dyrke alger. Det må være minst 3 oksygenholdende planter for hver kvadratmeter damoverflate.

Akvatiske planter