Skip to content

Tips og råd for små hager

26 de juni de 2021

Å ikke ha for mye plass er ikke en hindring for å ha en harmonisk hage med en rekke planter, blomster og busker. Det er alltid mulig å appellere til fantasien om på en eller annen måte å utvide rommene vi har med noen nyttige ressurser.

Hvis du har en liten plass, men likevel vil forvandle den til et lite paradis, kan du følge disse tipsene og typene som vil hjelpe deg med å gjøre rommet ditt mer romslig og harmonisk:

– I små hager det er nødvendig å bryte monotonien. Du må gi bevegelse og erstatte de rette linjene med myke kurver som gir dybde og en følelse av romslighet.

– På små rom må veier og stier elimineres. Hvis du velger å sette dem, vil du få dybde hvis de har glatte kurver.

– Selv om plassen er liten og du vil favorisere et stort område med plen, se etter sektorisere forskjellige områder som terrasser og uteplasser med senger eller busker for å gi en følelse av inneslutning.

– En liten hage med mange varianter krever varig pleie, så det anbefales at du går hagen ukentlig med saks i hånden for å holde sengene fri for visne blomster og buskene i god form.

– Plant en god andel av eviggrønne busker og urteaktige planter ha en fin vinter og hold deg ryddig.

– Når du mangler plass, må du dra nytte av ethvert hjørne. Vegger og gjerder er et bra sted å planting av vinstokker eller for hengende potter. En vinduskarm kan brukes til å lage minihager.

– En annen måte å få mest mulig ut av en liten hage er å bruke potter og planter. I tillegg til den dekorative verdien er muligheten for å flytte plantene enkelt og gruppere dem etter plass.

– Til slutt er det viktig å vite at når vi designer et rom, må vi ha to hovedmål: at det er vakkert å se på og samtidig hyggelig å være i. Det er her eierne spiller en grunnleggende rolle, siden de vil sette sitt preg slik at det rommet passer dem perfekt.

Mer informasjon – Liten hagedesign

Foto – Små hager med fontene