Skip to content

Trinn for trinn – Hvordan skjære plen

19 de juni de 2021

Drømmer du om å ha en hage med en plen som den som er sett i filmene eller i landskapsarkitekturblader? Ikke sant? Vel, det er på tide å komme i gang med virksomheten, fordi dette grønne teppet også trenger å ta vare på fra tid til annen, siden ellers, mer enn et teppe, det du ville ende opp med ville være en jungel i beste fall.

En av de viktigste tingene du bør gjøre er å gjøre det skjerpe gress. Vet du ikke hva det er eller hvordan du gjør det? Ikke bekymre deg. Vi vil fortelle deg det.

Hva er plendannelse?

Hage med plen

Selv om ordet «scarification» kan skape forvirring, siden det har en annen betydning i hagearbeid, som er det faktum at forkorte hvileperioden til frøene gjennom forskjellige pregerminative behandlinger, når vi refererer til gress vi snakker om »Skrap» bakken for å fjerne filten. Og hva kjennes? Vel, et 1-2 cm lag med blader, røtter og jord som dannes på jordoverflaten som har samlet seg.

Hvorfor skal plenen skremmes?

Filten er veldig vanntett, så den forhindrer at vann, luft og kompost når røttene godt. Hva mer, favoriserer utseendet til sopp som kan skade plenen din og tvinge deg til å kjøpe soppdrepende midler, og til og med fjerne ugresset fra det berørte området og sette det på nytt, noe som ikke vil være nødvendig hvis det blir scarified.

Hvordan er plenen skjerpet?

Klippet gress

Det er to måter å gjøre det på:

  • Med en rive: skraper energisk opp overflaten av bakken.
  • Med en scarifier: når du har en middels eller stor hage, er det den mest anbefalte. Det er en maskin som har en rulle med flere kniver som bryter bakken.

Og forresten, du bør vite at tiden for å tynne er på våren og høsten. Få et sunt grønt teppe ved å skremme det hvert år, og hvis du vil at det skal se jevnt ut og hagen ikke er veldig stor, kan du bruke en håndklipper for å hjelpe deg med å klippe det.