Skip to content

Vannliljer, favorittvannene i hagen

16 de juni de 2021

De Liljeputer De er svært dekorative vannplanter: deres store, duftende, fargerike blomster tiltrekker seg ikke bare pollinerende insekter, men tiltrekker også øynene til mennesker som går forbi.

Men hvorfor inkludere dem i hagedesignet? Hva gjør dem så spesielle?

Vannliljer, mye mer enn «enkle» planter

Hvit blomst nøkkerose

Disse plantene er ekstraordinære, så mye at har vært et symbol på mange sivilisasjoner gjennom menneskehetens historie, som for eksempel i den egyptiske sivilisasjonen. Som de trodde, var åpningen av blomstene knyttet til utseendet til solguden, kalt Ra, og Nefertum, parfymenes gud. I India symboliserer det fruktbarhet, rikdom, kunnskap, guddommelighet og opplysning, samt å være assosiert med gudinnen Maha Lakshmi, gudinnen til overflod som gir raushet, renhet og velstand.

Så det, vannliljer symboliserer styrkefordi bladene dukker opp fra det stillestående vannet, kjemper mot kraften som utøves av den dyrebare væsken og jordens egen tyngdekraft, og åpner blomstene ved daggry når stjernekongen, den som gir oss lys og liv, dukker opp over horisonten.

Som de er?

Nøkkerose i dam

Våre hovedpersoner, som tilhører den botaniske slekten Nymphaea, er planter hjemmehørende i Asia og Afrika, hvor de vokser i bassenger og innsjøer med nesten permanent stillestående vann. Den har to typer blader: de første som spirer når frøet spirer er veldig store; Men når den har utviklet seg nok, spirer en annen type lengre blader, som er de som vil hjelpe dem å flyte.

Blomstene, som spirer om sommeren, kan ha forskjellige farger: gul, hvit, rosa. Alle varianter er velduftende og av betydelig størrelse: 30-35 cm i diameter. De åpner i 4 eller 5 dager, nok tid til å kunne ta noen bilder av dem.

Dyrking av vannliljer

Rosa blomst vannlilje

Hvis du tør å ha ett eller flere eksemplarer, ta oppmerksom på rådene våre:

  • plassering: sett dem utenfor, i et område der de får direkte sollys.
  • Vanntemperatur: vannet må være varmt, det vil si verken for kaldt eller for varmt.
  • Beskjæring: tørre blader må fjernes for å unngå forurensning av vannet ved å nedbryte organisk materiale.
  • Plantasje: hvis planten er liten, må den først plasseres ca 20-30 cm over jordnivået i potten, som må være for vannplanter (plast, full av hull), med sandstrand (for eksempel sandelv) . Når den vokser, vil den senkes til den er omtrent 60 cm fra overflaten av potten til overflaten av vannet.
  • Rustikk: de fleste av artene støtter spesifikke og kortsiktige frost på opptil -2 ° C.

Kos deg med vannliljer.