Skip to content

Vannsalat

14 de juni de 2021

I hagearbeid er det mange typer planter, bakken, hengende, vann, etc. I dag skal vi fokusere på vannsalat.

Det vitenskapelige navnet på denne planten er Pistia stratiotes og er ofte kjent som vannsalat, salat, vannkål eller vannkål. Vil du vite mer om denne planten?

Vannsalat

Vannsalat tilhører Araceae-familien og har sin opprinnelse i det tropiske Amerika. Det strekker seg også til andre regioner. Dens distribusjonsområde Den dekker alle regioner med et tropisk eller subtropisk klima. I utgangspunktet er de spredt i alle de varmeste områdene i verden. Når det finnes i naturen i naturen, kan det presentere et veritabelt skadedyr som truer andre planter.

De lever vanligvis i flytende vann eller gjørmete terreng. Bladene er ordnet i en rosett og er myke og stormgrønne. De kalles så fordi de har en viss likhet med salat. Disse plantene forblir grønne så lenge det ikke er frost. Blomstene er hvite og bittesmå og er samlet i en spadix i en liten spate plassert på enden av scape.

Dens blomstring finner sted på våren og sensommeren. Denne planten har mange varianter, blant annet finner vi Pistia stratiotes «Mini». Det er en sort som er mindre i størrelse enn Pistia stratiotes-typen, og har noe mer runde blader.

Generelt er de planter med stor ornamental verdi mer for skjønnheten i bladene enn for de små blomstene. Blant bruken vi finner:

  • De tjener til dammer som dekorasjon
  • Skal plasseres på fuktige steder i nærheten av vannstrømmer
  • Det fungerer til og med for noen akvarier

Noen ganger, planten kan vokse for stor og kan påvirke mengden lys som når akvariet, Derfor er det viktig å vite hvilken type planter du har i akvariet ditt og hvor mye lys de trenger.

Fordi reproduksjonen er veldig enkel og utføres av stoloner, kan den kolonisere hele dammen hvis den ikke er godt kontrollert. Den tåler ikke veldig sterk vind, og den trenger lys.