Skip to content

Vitenskap er enig med de fantastiske rosmarinhelsemessige fordelene innen mat og medisin

22 de februar de 2021

Rosemary-planten (Rosmarinus officinalis) er en eviggrønn og naturlig duftende urt som finnes i Middelhavet og tropene. Rosmarin, gjør en av de mest pålitelige ingrediensene som brukes som krydder i kulinarisk kunst.

Rosmarinurten tilhører myntefamilien kalt Lamiaceae. Gruppen av urter den tilhører har andre populære urter som basilikum, timian, lavendel og oregano.

Navnet Rosemary kom fra det latinske navnet “ros” som betyr dugg og “marinus” som betyr dugg. Betydningen av begrepet antas å innebære sjødugg. Bortsett fra å være kulinariske formål, er urten verdsatt for sin nytte i medisinsk verdi. I tillegg har den komponenter som gir store helsemessige fordeler for mennesker. [source]

Lær om den etterfølgende Rosemary-sorten Rosmarinus officinalis «Prostratus».

Helbredende verdi av rosmarin

Fra eldgamle tider brukte leger eller healere rosmarin til medisinske formål. Mange trodde og vitenskapen er enig i dens evne til å eliminere muskelsmerter og forbedre minnet til brukerne. [source]

Urten inneholder en keratinkomponent, viktig for å fremme hårvekst. Disse komponentene kan øke immunforsvaret sterkt.

Historiske tider registrerte bruken av rosmarin som et symbol på troskap. Den i stor grad vokste eviggrønne urten i Europa og Amerika, ble også brukt til tilberedning av kostymer, dekorasjoner og lagt på gaveinnpakning.

Dessuten dukket rosmarintreet opp som et viktig design i mange blomsterhager. Disse egenskapene til rosmarintreet forbedret den estetiske verdien av forskjellige hager.

På den annen side pakker urten i jern som hjelper til med å holde blodet sunt. De røde blodcellene krever sterkt pigment for å muliggjøre transport av oksygenert blod gjennom arteriene og deoksygenert blod gjennom venene. Videre hjelper jernet til å styrke beinene i kroppen. [source]

Rosmarin inneholder også masse kalsium og vitamin B6, som hjelper til med å behandle forskjellige sykdommer og øke immunforsvaret. Du kan også bruke det som krydder bare ved å jorde tørket rosmarin. I tillegg får noen te- og drikkevæsker et dash friske og tørkede rosmarinblader for å gi smak.

Prøv rosmarinte for beroligende opplevelse, eller kjøp tørr rosmarin til kulinariske og medisinske formål.

Helsemessige fordeler av å ta rosmarin i måltidene

Forbedrer fordøyelsen av maten

Rosmarinurten behandlet og behandlet problemer med fordøyelsesbesvær, spesielt i England og noen deler av Storbritannia. Det fungerer også som en god behandling for urolig mage, også kalt dyspepsi.

Nervøs beskyttelse

Forskere og forskere beviste at rosmarin i stor grad kan øke det nevrologiske systemet. Den inneholder karnosinsyre, en komponent som er nødvendig for å dempe utslipp eller skade på frie radikaler i hjernen.

Tilstedeværelsen av karnosinsyre, i tillegg til den viktige balanseringen av blodstrømmen, hjelper til å være våken i livet. Det gjør en mer kognitiv, og det forbedrer minneoppbevaring.

Gjenopplivelse av hjerner for aldring

En studie utført ved et av de japanske universitetene avslørte at fag som konsumerte urter eller variasjonene beholdt godt minne. Dette øker sjansen for å behandle pasienter med aldersrelatert kognitiv tilbakegang. I tillegg indikerte studien at du kan ta urten under veksten og beholde bedre kognitive evner og langtidshukommelse selv i alderdommen.

Brukes i bekjempelse av kreft

Rosemary er en viktig komponent i produksjonen av forbindelsen kalt rå etanolisk rosmarinekstrakt. Forbindelsen kan bekjempe leukemi og brystkreftceller. Denne fantastiske helsemessige fordelen viser at rosmarinurt bærer effekter som medisinske forskere kan bruke til antitumorformål.

Når du lager mat eller spiser stekt rødt kjøtt, kan du forhindre utvikling av kreftfremkallende stoffer ved å tilsette malt rosmarin eller strø det på kjøttet.

Sikring av eldre mot retinal makuladegenerasjon

Personer i gammel alder utvikler et slimlignende stoff rundt øynene. Dette stoffet forårsaker dårlig syn i alderdommen, noe som fremstår som et vanlig problem i Storbritannia og USA. Dette indikerer et retinal makuladegenerasjonsproblem.

Rosmarinurt hjelper til med å forhindre at denne tilstanden oppstår sammen med andre sykdommer. Dette gjør rosmarin til en av hemmelighetene til italienske italienske hundreåringer for å oppnå et langt og sunt liv.

Potensial i å bekjempe diabetes

Eksperter observerer rosmarinurten mer blant andre urter i sin familiegruppe, da den har stort potensial for å undertrykke diabetes. Så langt har tester bevist at rosmarin kan dempe type 2-diabetes. Denne funksjonen fungerte som en referanse til gjeldende anvendelser av medisiner som brukes til å håndtere diabetes. Videre forskning på urten fortsetter å etablere den mest effektive formen.

Andre ikke-medisinske fordeler

Rosmarin som en kilde til mynte er en ønskelig forbindelse. Denne komponenten blir nyttig for andre forskjellige formål. De inkluderer:

Mynte spiller en stor rolle i produksjon av spray. Det gir en forfriskende duft som holder seg i lengre perioder.

Ved produksjon av tannkrem fungerer mynte som en nøkkelkomponent. Mange organisasjoner er avhengige av rosmarin for å få mynten. Dette kommer i tillegg til kamille og pasta som brukes til å lage tannkrem.

Mynte fungerer som en viktig komponent i såper som gjør såpen forfriskende.

Det brukes som et krydder for å smake på retter. For eksempel tilfører kokker mynte i tilberedningen av kylling- og fiskeretter og gir dem en gunstigere smak. Du kan også legge den på supper, da den gir en sur, sprø smak.

Legemiddel med rosmarin som en komponent

Flere medisiner inneholder rosmarin som en komponent. De inkluderer

ACE-hemmere

Disse stoffene blir ofte brukt til å behandle høyt blodtrykk. Eksempler på medisiner med ACE-hemmere inkluderer fosinopril, Captpril, Elaropril og lisinopril.

Litium

Som et vanndrivende middel hjelper rosmarin litium til å komme til giftige nivåer i kroppen, noe som resulterer i manisk depresjon.

Blodfortynnende medisinering

Rosmarin fungerer også som blodfortynnende middel som brukes i aspirin og klopidogrel.

En rik kilde til antioksidanter og kraftige antiinflammatoriske forbindelser

Rosmarin fungerer som en rik kilde til antioksidanter som bidrar til å forbedre immunforsvaret. Komponentene hjelper deg med å få bedre blodsirkulasjon. Ved hjelp av mynteinnholdet kan urten forfriske blodet og nøytralisere skadelige forbindelser.

Dens betennelsesdempende effekter kan i stor grad påvirke kroppens helbredende og defensive evne. De antiinflammatoriske og antioksidantegenskapene fungerer så bra at det kan balansere androgen- og østrogennivå, redusere risikoen for å få kreft, og øke nervevekstfaktoren, alt takket være hjelp fra karnosinsyre. Denne karnosinsyren, som er tilstede på både rosmarin og salvie, spiller også rollen som et effektivt og naturlig konserveringsmiddel.

Rosmarin som en essensiell olje

En annen fantastisk helsemessig fordel med rosmarin er allsidigheten, da den kan sikre god helse og velvære i form av et essensielt. Rosmarinoljen er en av de beste og mest fordelaktige essensielle oljene der ute.

De fleste rosmarinoljeentusiaster bruker essensiell olje i håret for å fremme hårvekst. Påstander om dets evne til å forhindre skallethet, langsom gråning og behandle flass spredt som en brann. De fantastiske resultatene overbeviste flere mennesker med hårproblemer om å oppleve hvordan oljen gir bemerkelsesverdige resultater, spesielt med hårvekst.

Rosmarinolje forhindrer også hukommelsestap. Det forbedrer hukommelsen og styrker den mentale evnen. Bevis for disse effektene går tusenvis av år siden. Ifølge mange studier kan rosmarinolje være med på å behandle eller forhindre utvikling av Alzheimers sykdom.

Rosmarin essensiell olje løser problemer med gastrointestinale plager. Bortsett fra dette, er det en utmerket avgiftningsmiddel som hjelper å skylle ut giftstoffer fra leveren og galleblæren.

Valg og lagring av rosmarin

Rosmarin fungerer best når den konsumeres fersk. Men hvis du trenger å lagre urten, må du være ekstra forsiktig når du gjør det.

Friske rosmarinblader ser dype salviegrønne ut. Når bladene blir bortskjemte, vil de lukte forferdelig, og bladene vil tjene gule og mørke flekker.

Du kan oppbevare de friske grønne bladene i kjøleskapet for å sikre at de forblir friske i lengre perioder. Dette hjelper med å få den samme smaken selv etter bruk av de grønne bladene etter en stund. Du kan pakke dem inn i et fuktig papirhåndkle eller oppbevare uten dekking.

Hold kvistene på rosmarinbladene i isbiter for å sikre at de forblir friske. Disse ekstra pleiene tjener et godt formål da ingrediensen fungerer som et smaksgivende middel i supper og bakverk.

Ikke desto mindre vil tørkede blader miste den grønne fargen. Du kan forvandle den til mindre biter mens fargen blir gulaktig eller brunaktig. Det malte pulveret er lagret i beholdere uten konserveringsmidler.

De hakkede bitene eller mindre biter smaker godt til ris og annen pasta. Noen ganger drypper kokker hakkede rosmarinblader for å pynte maten. Det kulinariske feltet er avhengig av rosmarin som en viktig ingrediens i matlaging og også til dekorasjonsformål.

Klargjør rosmarin til bruk

Sørg for at du får friske blader å bruke i tilfelle du ikke har pulverisert rosmarin på lageret ditt. Rengjør kvistene slik at de ikke blir en kilde til urenheter eller forurensning i supper og andre måltider. Pyntet skal fremstå som grønt i fargen og ikke glem å kutte av noen gulende kvist.

På den annen side, når du kjøper pulver fra kjøpesenteret, bør pulveret komme fra organisk dyrket rosmarin. Dette er fordi bruk av plantevernmidler kan føre til tilstedeværelse av kjemikalier i bakken rosmarin. Dette kan føre til andre usunne forhold.

Mulige bivirkninger og forholdsregler som skal overholdes

Når du bruker rosmarin, kan du oppleve noen bivirkninger som følge av uønskede kroppsreaksjoner. Noen mennesker kan umiddelbart kaste opp på grunn av den sterke myntelukten og smaken.

Andre vil utvikle spasmer på grunn av de plutselige effektene av myntsmaken. Overraskende nok fant tilfeller av brukere som gikk i koma etter inntak av rosmarin, virkelig.

Noen mennesker kan utvikle en tilstand som betraktes som lungeødem. Denne tilstanden fører til utvikling eller opphopning av væske i lungene. Tilstanden kan føre til pustevansker og problemer med luftveiene.

For å unngå dette må man konsumere rosmarin på en moderat måte. Det skal ikke tas som en ren komponent alene.

Rosmarin er en sterk urt, og med de medisinske komponentene i den kan urten komme som uønsket for bruk av barn og gravide. Bruk av denne urten kan føre til at de kan forårsake utvikling av forskjellige kroppskomplikasjoner. [source]