Skip to content

Zoisia (Zoysia japonica)

8 de juni de 2021

Hvem vil ikke ha en plen i hagen sin? Kanskje ikke i hele terrenget, men i et område der vi vil hvile, lese eller bare ha det bra sammen med familie og / eller venner, er det en veldig interessant idé uten tvil. Men hvilken art å velge? Vel, det er mange, men denne gangen anbefaler vi deg til Zoysia japonica.

En av grunnene (resten vil jeg fortelle deg nedenfor) er at den er en veldig motstandsdyktig plante mot fotavtrykk, så den er ideell for områder der jeg går gjennom. Hva mer, vedlikeholdet er enkelt.

Opprinnelse og egenskaper

Utsikt over Zoysia japonica

Kjent som zoisia, zoysia, og i andre tider magisk gress på grunn av de mange fordelene det gir, er det en gressart som er hjemmehørende i Sørøst-Asia. Den er preget av å ha lansettformede, grønne blader. Blomstene er gruppert i brune blomsterstander, og spirer om våren.

Røttene er kraftige, noe som gjør at den tåler tørke bedre enn andre planter. Dette gjør også at andre frø av andre urter kan spire, noe som gjør vedlikeholdsarbeidet lettere.

Hva bryr de seg om?

Å ha en plen med Zoysia er en god idé

Hvis du vil ha en fantastisk plen med Zoysia japonica, anbefaler vi at du husker følgende tips:

plassering

Det er en plante som slik at den kan vokse godt du må være i et område der solen skinner direkte, men det kan også være i halvskygge og til og med i skygge.

Irrigasjon

Motstår tørke veldig bra, opptil en måned, og det er derfor det er en av de mest interessante å ha på plenen til middelhavshager, siden nedbør i denne regionen er ganske knapp. Likevel, og for å unngå tørre ender, er det bedre å gi det minst tre til fire ukentlige vanninger i den varmeste sesongen, omtrent to i uken resten.

Men gå, hvis du en dag glemte det å vanne, kan du holde deg rolig siden ingenting kommer til å skje med ham 🙂.

Abonnent

Selv om det er en veldig motstandsdyktig urt og lett å ha sunn, det skader ikke å betale det regelmessig i løpet av alle de varme månedene. For å gjøre dette må du bruke spesifikk gjødsel til gress, som denne de selger, i henhold til instruksjonene på beholderen.

Du må alltid huske på med denne typen produkter at det som oppnås, hvis du tilsetter mer enn anbefalt mengde, er at planten får irreversibel skade. Derfor, før jeg bruker det, insisterer jeg på å lese instruksjonene, og dermed kan du nyte en sunn og vakker plen.

Multiplikasjon

Utsikt over Zoisia plenen

Ved frø eller rotstikker.

Frø (kjøpt)

De Zoysia japonica multipliserer med frø som blir sådd om våren, så snart minimumstemperaturen begynner å stige over 15 grader Celsius. Men før det er det på tide å forberede bakken:

  1. Først må du installere drypp vanningsanlegget.
  2. Deretter må du fjerne steinene, så vel som selvfølgelig urtene som vokser. Hjelp deg selv med en rototiller hvis marken er bred, eller en hakke eller motorhakke hvis den er ganske liten.
  3. Med en rake, og når alt er rent, må du jevne bakken. Det trenger ikke å være perfekt, men jo bedre det er, jo bedre vil det se ut 🙂.
  4. VALGFRITT: Hvis du ønsker det, er det nå en god tid å sette anti-luke maske (til salgs). Men husk at for at zoisia skal tåle lange perioder med tørke, trenger den at jorden er noe dyp (ca. 30 centimeter). I tilfelle du skal vanne den mer eller mindre ofte, med en jord på ca 20 cm og under masken kan ha nok.
  5. Hvis du har lagt i masken, hell gressjord (til salgs) over den og send så frøene, og hvis ikke, gå direkte til såing. Prøv å ikke lage hauger, ellers har du skallede områder.
  6. Det som gjøres nå er å rulle (til salgs), slik at frøene blir litt nedgravd.
  7. Det neste trinnet er å gi den en god vanning.

Rhizome stiklinger

Det er metoden som er mest brukt på privat nivå. For å gjøre dette, må du bare ta et stykke gress med røtter, og deretter plante det i et annet område.

Sod

Sodene er gressruller som selges klar til å plante, eller for å lage dem i biter og plante ti stykker per kvadratmeter, helst om våren, men det kan også gjøres om sommeren.

Innhøsting

Det er en urt som ikke vokser veldig fort, så med en månedlig slått i varme måneder, og en annenhver måned er resten av året nok, avhengig av klimaet.

Rustikk

Den motstår frost på opp til -12 ° C, men ved -5 ° C blir bladene gule. På samme måte er det veldig interessant fordi det også støtter saltinnhold (så lenge det ikke er ekstremt), tørke og fotspor.

Utsikt over Zoisia plenen

Hva syntes du om denne urten?