Skip to content

4 ideer for å skape privatliv i hagen

19 de juni de 2021

Hvis det er en ting som vi alle setter pris på i en hage, er det privatliv. Det faktum at vi kan nyte det uten å måtte bekymre deg for de nysgjerrige stirrer, er, tror jeg, en grunnleggende rettighet som hver og en av oss skal kunne dra full nytte av. Men, Hvordan komme til å ha det miljøet på en måte som er harmonisk?

Egentlig er det mye lettere enn det høres ut. Hvorfor? Fordi vi virkelig liker å hjelpe deg, og det er derfor vi skal gi deg det 4 ideer for å skape privatliv i hagen. Legg merke til 🙂.

Naturlige hekker for alle typer hager

Hekk

Hekkene til sypress, barlind eller andre eviggrønne busker vil tillate deg, ikke bare å skape privatliv, men du vil også til en viss grad unngå vinden. De er ideelle for rustikke hager, selv om sannheten er at de ser bra ut hvor som helst.

Trepergola for å dekke med klatreplanter

Pergola

Pergolaer er veldig elegante strukturer som kan plasseres i nesten ethvert hjørne. De tre, i tillegg, de kombinerer fantastisk godt med planter, så når de først er tatt på, gjenstår det bare å bestemme hvilken klatrer du skal sette: en aromatisk jasmin, en klematis for å muntre opp rommet med sine fantastiske blomster … den du liker best.

En elegant og egen inngang

hagedør

Inngangen til hagen må samtidig være følgebrevet som du viser til alle som besøker det, men det skal også hindre nysgjerrige i å se mer enn nødvendig. Et godt alternativ er å omgi hele tomten med en vegg eller hekker, som vi så før, og etterlate små områder på begge sider av døren for å plante noen aromatiske planter eller høye busker, som lavendel, rosmarin eller Polygala.

En kilde for å blokkere lyder

Privat hage

Svært få ganger er det besluttet å sette en kilde for å blokkere lyden til naboene, men sannheten er at det er et veldig, veldig nyttig element som vil gi det et spesielt preg til hagen.

Hva synes du om disse ideene? Har du andre?