Skip to content

5 eksotiske frukttrær som vil overraske deg

21 de juni de 2021

Er du en av dem som liker å prøve nye ting? I så fall skal du hallusinere med disse 5 eksotiske frukttrær som jeg skal presentere for deg nå. De er tropiske, men heldigvis blir det lettere å finne dem i supermarkedet. Så nå vet du, hvis du kommer over en når du handler, kjøp den og plant den i hagen din.

Noen er veldig nysgjerrige. Se se …

Physalis peruviana

Physalis peruviana

Jeg husker første gang jeg så en Physalis peruviana. Jeg kjente ikke denne planten, og jeg innrømmer at jeg først trodde det var en slags ung busk. Da jeg oppdaget at det faktisk er en hagebruk, hvis runde frukter har en deilig søt smak, var gleden enorm. Og det er at du bare trenger det så frøene dine om våren, og om bare noen få måneder vil du kunne smake på fruktene.

Akebia quinata

Akebia quinata

De Akebia quinata Det er en veldig dekorativ og rustikk klatrebusk av asiatisk opprinnelse, så mye at den tåler lett frost uten problemer. I tillegg har den blomster som vil parfyme hagen din, og fruktene har en spiselig kjøttfull masse. Hva mer kan du ønske deg?

Annona squamosa

Annona squamosa

Innfødt til det tropiske Amerika, Annona squamosa Det er et frukttre med svært lite tilstedeværelse på den nordlige halvkule, som likevel er lett å dyrke i et drivhus eller innendørs i klima der vinteren er noe kjølig, med temperaturer litt under 0 ° C.

Averrhoa carambola

Averrhoa carambola

De Averrhoa carambola, kjent under navnet carambola eller stjernens frukt, er en eviggrønn busk som er hjemmehørende i India, Sri Lanka og Indonesia. Egnet for dyrking i lyse interiører, siden de voksne dimensjonene er små, vokser omtrent 3 meter høye, og som om det ikke var nok, motstår den beskjæring.

Nephelium lappaceum

Rambutan

De Nephelium lappaceum, bedre kjent som rambutan, er innfødt i Malaysia og Indonesia. Det er et stort tropisk tre, hvis frukt er veldig lik kråkeboller. Hvis du lever i et mildt klima, er dette frukttreet ditt.

Hvilke av dem likte du mest?