Skip to content

Såing av grønnsaker i frøplanter i beholdere

24 de juni de 2021

Når vi vokser hjemme, enten i en utendørs hage eller i en drivhus, som som vi så er beskyttet, er det viktig at vi starter med å så frøene inn frøplanter i beholdere.

Denne typen frøplanter anbefales når du planter grønnsaker som: selleri, løk, aubergine, gresskar, salat, tomat, pepper, purre, agurk, etc.

Det er viktig at vi følger en bestemt prosedyre for å så grønnsakene i disse frøbedene riktig i beholdere. Følg nøye med.

  • Såsengene kan lages hele året, uansett hvilken tid på året vi er, men vi må ta hensyn til arten vi planter og klimaet. Vi kan lage frøbed på slutten av vinteren, men sørg for å dekke det for å hindre at plantene dør. Fordelen med denne typen såmetode er at mens plantene plantet utendørs brenner på grunn av lave eller høye temperaturer, kan vi i såbedet ta vare på dem på en personlig måte og beskytte dem mot dårlig vær.
  • Beholderne eller beholderne som skal brukes som frøbed, kan være svært varierte, for eksempel kan vi bruke yoghurtbeholdere, beholdere for å lage is, flate plastbrett, blomsterpotter, planter, blant andre. De beste beholderne for å lage frøplanter er fleksible cellebrett av plast og ekspanderte polystyrenbrett, siden frøplantene, siden de ikke har noen konkurranse, resulterer i en sunnere rotkule som ikke endres senere når de transplanteres til den endelige jorda.
  • Du må sørge for å fylle den valgte beholderen med underlag. Husk at den typiske og beste blandingen er den som består av 50% sand, pluss ytterligere 50% torv.
  • Hvis brettet eller beholderen du valgte er en brett med alveoler, lager du et hull med fingeren i underlaget og legger ett frø per hull, hvis frøet er veldig stort. Hvis frøene er små, kan du legge mellom 3 og 4 frø per hull. Hvis det ikke er et brett med alveoler du bruker, må du spre frøene og dekke dem med et tynt lag med jord.
  • Det er tilrådelig, men ikke viktig, å dekke såbedet med glass eller plast, for å prøve å holde temperaturen høyere og bedre beholde fuktighet.