Skip to content

Klima i drivhus

24 de juni de 2021

Som vi allerede har nevnt i andre innlegg, er en av fordelene med å ha grønnsaker og frukt i et drivhus det er manipulasjonen vi kan ha med været. Vi kan gjenskape fuktige, tropiske og tørre rom på ett sted.

På denne måten kan vi ha dforskjellige klima i et drivhus:

  • Kaldt drivhus: denne typen drivhus er den billigste å vedlikeholde, siden den består av en struktur som bare er begrenset til å motta varme. Bor du for eksempel på et sted med lave temperaturer, vil temperaturen i drivhuset være bare 5 grader Celsius over temperaturen utenfor. Generelt brukes kalde drivhus til å plante eller oppbevare frøplanter, og også til å dyrke planter om sommeren og høsten.
  • Friske drivhus: denne typen drivhus har en temperatur på mer eller mindre 5 og 7 grader Celsius og brukes hovedsakelig for å beskytte planter mot frost og lave temperaturer, for å dyrke tempererte sesongplanter om vinteren og for å dyrke kjølig værplanter om høsten og vinter.

  • Tempererte drivhus: Disse drivhusene kan opprettholde en minimumstemperatur på opptil 13 grader Celsius, øke temperaturen litt om dagen og redusere den litt om natten. Disse typer drivhus brukes vanligvis til å dyrke grønnsaker og årlige planter.
  • Varme drivhus: Varme drivhus er de dyreste som finnes siden de krever konstant vedlikehold. Minimumstemperaturen de når er 18 grader Celsius. Disse varme drivhusene kan være skadelige for mange grønnsaker, og det er derfor de vanligvis brukes til dyrking av tropiske og subtropiske planter.