Skip to content

Vegetabilsk dyrking

25 de juni de 2021

Som vi så før, for mange mennesker dyrk din egen mat Det er en aktivitet som ikke bare er betydelig billigere, men også givende og annerledes.

Og det er det dyrke våre egne greener og grønnsaker vi sikrer oss selv og familien sunnere og 100 prosent naturlige produkter, uten konserveringsmidler, giftstoffer og konserveringsmidler.

I dag vil vi gi deg noen tips og triks for dyrking av grønnsaker, Følg nøye med:

Generelt må hagen deles inn i forskjellige områder som kalles blader eller epoker. Hver av disse er ment for en enkelt avling og bør roteres for å unngå å alltid dyrke den samme arten frukt eller grønnsaker på samme land. Med denne rotasjonsteknikken oppnår vi to ting:

  • Det første er at vi forhindrer at det dannes spredning av skadedyr og sykdommer i jorda, ettersom det er visse skadedyr i spesifikke arter, vil vi ved å rotere avlingene slukke parasittene. Det er imidlertid viktig at vi tar visse forholdsregler siden mange sopper kan bevege seg fra en tomt til en annen og motstå mange år i verten.
  • En annen fordel som vi oppnår ved roterende avlinger, er at noen belgfrukter som erter og bønner fester en viss mengde atmosfærisk nitrogen gjennom knutepunktene de har i røttene, og gjør det tilgjengelig for avlingen vi legger der. På denne måten er jorden beriket med nitrogen og plantene våre vil vokse sunnere.

På samme måte er det viktig at vi har et regneark med alle månedene i året, og at vi legger merke til alt som skjer med vår avling, som sådatoer, behandlingene vi bruker, problemene som plantene opplever og resultatene som oppnås. På denne måten kan vi forbedre hagen vår.