Skip to content

Dyrking av frukt og grønnsaker i potter

24 de juni de 2021

Som vi allerede har nevnt i andre tidligere innlegg, har dyrking av grønnsaker og frukt I vårt eget hjem er det noe som ikke bare gir oss økonomiske fordeler, og vi kan spare mye penger ved å dyrke vår egen mat, men det er også en veldig tilfredsstillende aktivitet for oss selv og for familien vår.

En av alternativer som vi har i tillegg til å dyrke i bakken, er å bruke potter og andre typer beholdere for dyrking av frukt og grønnsaker. Selv om det er litt mer komplisert, fortjener det vår innsats og tålmodighet siden du kan oppnå de samme resultatene som å gjøre det i hagen.

Det er av denne grunn at vi i dag vil snakke om noen anbefalinger for dyrking av frukt og grønnsaker i potter:

  • Hvis vi ikke har nok plass, eller hvis vi bare har en balkong eller en veldig liten uteplass, kan vi ty til å dyrke grønnsaker og frukt i potter.
  • Det er viktig å huske på at frukt og grønnsaker kan motstå kulde eller ikke, så vi må være årvåken og informert om de som ikke motstår det, for å ta dem med inn i huset i tilfelle frost eller lave temperaturer.
  • Du kan bruke store gryter, fat delt i to eller en hvilken som helst type container, så lenge du sørger for at du har hull slik at vannet kan renne gjennom det.
  • Du kan dra nytte av hvilket som helst sted å sette potter eller planter, for eksempel trapper, vegger, vegger osv.
  • Husk at det i markedet er noen kultursekker fylt med et spesielt lag for denne typen planting. For eksempel kan noen grønnsaker som tomater, agurker og paprika vokse lett i disse posene og krever ikke konstant vanning slik det kan skje i potter.