Skip to content

5 ranker for å dekorere balkongen

19 de juni de 2021

Hvis du har balkong, har du flaks, siden du har muligheten til å ha et grønt hjørne som du kan vise deg frem med. Og det er mange planter som kan fås i potter; ikke bare blomster, men også creepers.

Ta en titt på de 5 som vi har valgt for deg.

Klatring steg

Rosebush

Veldig fargerike blomster, en umiskjennelig aroma, en forbløffende glede. De Rose busker De er løvfellende eller eviggrønne treaktige busker, avhengig av variasjonen som har blitt brukt i århundrer for å dekorere hager, uteplasser, terrasser … og balkonger. De krever ikke spesielt vedlikehold; faktisk trenger de bare mye lys – jo mer jo bedre – og hyppig vanning, spesielt om sommeren.

De støtter opp til -7 ° C.

Clematis

Clematis

De Clematis De er lianer eller treaktige klatreplanter, avhengig av arten som er preget av å ha veldig prangende blomster, farger som spenner fra hvitt til lilla, gjennom rosa, oransje og kan til og med være tofarget. Dens vekstrate er rask, så på mindre enn du tror du vil ha en spektakulær balkong. Selvfølgelig må det gi dem solen slik at de kan utvikle seg riktig.

De motstår kulde til -3 ° C.

Passiflora

Passiflora caerulea

De Passiflora De er en slekt av urteaktige eller treaktige klatreplanter med blomster som er veldig prangende. De vokser også veldig raskt, og kan være både i full sol og i delvis skygge. De er et av de mest interessante alternativene å ha på balkonger, siden det også er noen arter som produserer spiselige frukter, som Passiflora edulis.

De mest motstandsdyktige mot kulde er P. caerulea (opp til -7 ° C), og også P. edulis, selv om den motstår noe mindre (opp til -3 ° C).

Vigna caracalla

Vigna caracalla

Dette er en klatrer hvis blomster kan minne oss om en veldig viktig del av kroppen vår: det indre øret, nærmere bestemt sneglehuset. Selv om de også ser mye ut som snegler, er det derfor det er kjent under navnet snegler. Det er derfor en veldig interessant plante som skiller seg mye ut.

Den vokser både i solen og i halvskygge, men er veldig følsom for kulde. Du kan bare ha den ute hvis det ikke er frost.

Jasmin

Jasminum officinale

Og vi avslutter med jasmin, hvis botaniske slekt er Jasminum. Det er en veldig pen plante, med små hvite blomster som gir en veldig behagelig aroma. Den kan fås både i full sol og i halvskygge, og motstår også kulde til -4ºC, som er veldig interessant, tror du ikke? 🙂

Hvilke av disse vinrankene likte du best?