Skip to content

6 forferdelige steder å plante Crepe Myrtle

21 de desember de 2022

Den ikoniske crepe myrten er det mest plantede treet i sør, og mye av æren går til Southern Living. I 50 år har vi fortalt deg hvor vakkert det er i hver sesong og hvor enkelt det er å dyrke. Som et resultat, ser ethvert hus i et nabolag uten minst en crepe myrtle svært mistenkelig ut. Hva holder beboerne på med? Når høstens plantesesong nærmer seg – den beste tiden for å plante de fleste trær og busker – er det en god innsats at mange av dere vil handle crepemyrter. Før du gjør det, skal jeg si noe så sjokkerende at det grenser til kjetteri. Det er noen steder du ikke bør plante en crepe myrt.

SE: Grumpy Gardener’s Guide to Crepe Myrtle

Jeg tar en pause et øyeblikk mens du fjerner skruetoppen til den kannen med Sweet Moscato og gjenoppretter fatningen. Bedre nå? OK, her er seks av de verst steder å plante en crepe myrt.

Ved siden av bassenget ditt

Jeg vet. Den buede baldakinen til en crepemyrt ser perfekt ut for å skyggelegge et bassengdekk i hvit betong. Noen utvalg som «Natchez» kan imidlertid blomstre i 100 dager i året. Hver dag nye blomster åpner, faller gamle blomster ned i bassenget. Den vil også slippe blader i minst 30 dager på sensommeren og høsten. Dette betyr at med mindre du er en fullstendig tøsing, vil du være bundet til en bassengskimmer i nesten en tredjedel av et år.

Ved siden av en veranda, dekk eller gå

Jeg vet alt om denne. For 25 år siden plantet jeg en liten «Sioux» crepe myrt på hjørnet av verandaen min. Og jeg må si at jeg elsker dens muskuløse, skulpturelle stamme (produsert, selvfølgelig, av min perfekte beskjæring). Men den slipper blomster over hele verandaen i to måneder. De er ingenting sammenlignet med å slippe blader. Fra og med august ringte en sopp Cercospora bladflekk gjør at bladene blir røde og faller for tidlig. Når det regner, går du ut til et muggent, glatt rot. Hold løvblåseren tilgjengelig hvis du gjør samme feil. Og nå kommer vi til hovedårsaken til crepe-drap.

Ved siden av huset

Selv om små crepemyrter som ikke blir høyere enn 6 til 12 fot er allment tilgjengelige (som «Acoma,» Black Magic-serien, Early Bird-serien, Magic-serien, «Siren Red», «Velma’s Royal Delight», «Zuni» «), mange mennesker sjekker ikke den modne høyden på plantemerket. I tillegg undervurderer plantemerker ofte modne høyder med fem fot eller mer. Ganske snart blokkerer den fine, veloppdragne, lille crepemyrten du plantet vinduet fullstendig, gnir seg opp mot takrennene og lener seg over taket. Den vanligste reaksjonen er å kutte ned det fornærmende treet til stygge, tre fot lange stubber. Også røttene vil sannsynligvis ikke skade hjemmets fundament, men nærhet kan invitere til fuktighet og skadedyr.

Ved siden av oppkjørselen din

En rad med blomstrende crepemyrter langs en innkjørsel ser perfekt ut om våren. Men crepemyrter er rotete trær. Det som er oppe må ned, og de blomstringene vil ende opp over hele oppkjørselen din og det som står parkert på den i mange uker. Glem å holde det rent. Hvis du ikke feier eller blåser blomstene konstant, kan de tørke på betongen, eller enda verre, bilen din, og etterlate de brune konturene av døde blomster bak. Ikke glem at crepemyrter også slipper frø, belger og bark.

For nærme et gjerde

Crepe myrter utgjør en fargerik hekk i hagen, men de trenger god plass for å vokse. Avhengig av sorten kan de vokse opp til 25 fot høye og 20 fot brede. Hold den modne størrelsen i tankene, plant dem minst tre fot fra gjerdet ditt for å forhindre overbelastning og gi nok plass til kalesjen.

I skyggen

Crepe myrter som full sol. Selv om de vil tåle noen timer med skygge per dag, trenger de minst seks timer med sollys og er veldig varmetolerante, perfekt for vårt varme sørlige klima. Uten solen de trenger, har de kanskje ikke mange eller noen blomster. For å hjelpe treet ditt med å sette på sitt livlige show, sjekk variasjonen for å se hvor mye sollys det trenger.

Hvor å plante en Crepe Myrtle

Disse trærne med lite vedlikehold elsker full sol. De trenger litt beskjæring, men de trenger ikke å kuttes ned hvert år, til tross for det du kanskje har hørt. For å gi dem full vekstplass, nyt skjønnheten deres og la dem lage et rot til høsten, plant crepemyrter der de ikke vil være til sjenanse i hagen din, for eksempel i et blomsterbed som et fargerikt fokus foran verftet. Bruk fem minutter når du planter denne høsten til å se for deg konsekvensene om fem eller ti år. Du vil takke deg selv rikelig.