Skip to content

Southern Magnolia – dine spørsmål besvart

12 de desember de 2022

Mitt sørlige magnoliatre blomstrer. Jeg trenger ikke se det for å vite det. Jeg kan lukte det fra 20 fot unna. Voksaktige, hvite blomster opp til 10 tommer på tvers av kronen på de blanke, eviggrønne bladene. Noen blomster kan lukte like godt, men ingen lukter bedre. Med magnoliaer i blomst eller nærmer seg blomst, har jeg fått mange spørsmål om denne innfødte trofaste – og jeg har endelig svart på dem. Les nedenfor for alle spørsmålene dine besvart om dette stiftet sørlige treet.

Hvor stort vokser det sørlige magnoliatreet?

Det avhenger av hvor det vokser, men det gjennomsnittlige treet modnes alt fra 60 til 80 fot høyt og 40 fot bredt etter mange år. Det er STORT. Heldigvis kan hjemmegartnere plante mer kompakte utvalg som ikke vil svelge hele en hel hage. De inkluderer «Teddy Bear» (16 til 20 fot høy, 10 til 12 fot bred), «Brackens Brown Beauty» (35 fot høy, 15 fot bred), «Little Gem» (20 til 25 fot) høy, 10 til 15 fot bred), og «Majestic Beauty» (35 til 50 fot høy, 20 fot bred).

Hvor kan du dyrke det sørlige magnoliatreet?

Den trives i USDA-sonene 6 til 10. Den liker sur til lett alkalisk, godt drenert jord og full til delvis sol. Den tåler også saltspray, så den er en god kandidat for strandhager.

Er det OK å beskjære sørlige magnoliatrær? Hvordan og når?

Sikker! Hvor tror du alle de magnolia-grenene for feriedekorasjoner kommer fra? Jeg bruker håndskjærere til å gjøre arbeidet, forkorter grener til det punktet hvor de går sammen med en annen gren, slik at jeg ikke etterlater tydelige hull i kalesjen. Du kan beskjære om våren, sommeren, sen høst eller vinter. Husk at hvis du helt fjerner de nederste grenene på et stort tre, vil de sannsynligvis ikke bli erstattet.

Hva skal jeg gjødsle den med og når?

Sjokkerende nyheter! Den trenger ikke gjødsel, så ikke kast bort pengene dine. Bare plant den i et hull som er tre ganger bredere enn rotklumpen, men ikke dypere. Fyll på med samme jord som du nettopp gravde ut.

Jeg plantet mitt sørlige magnolia-tre for fem år siden, og det har aldri blomstret. Hva gjør jeg galt?

Sannsynligvis ingenting. Generiske trær uten navn (bare sier «Southern magnolia» på taggen) kan ta lang tid å starte, spesielt hvis de er små. Navngitte utvalg som «Little Gem», «Teddy Bear» og Bracken’s Brown Beauty» begynner å blomstre mye tidligere. Hvis du vil ha en absolutt garanti, kjøp et tre som allerede har blomster eller blomsterknopper på.

Magnoliaen min har dette brune belegget på undersiden av bladene. Er dette en sykdom?

Nei! De brune tingene består av bittesmå hår og kalles «indumentum». Mange gartnere, Grumpy inkludert, synes de rike, brune undersidene kombinert med de dypgrønne oversidene er ganske attraktive.

Mange mindre greiner på magnoliaen min har brune blader i endene. Hva skjer med det?

Dette er skader forårsaket av en liten bille kalt en svart kvistborer. Hunnbillen borer et lite, rundt hull på undersiden av en kvist og legger egg inni. Larvene klekkes og spiser seg inne, og huler ut kvisten, som deretter dør. De døde kvistendene truer ikke livet til treet, men de gjør det sikkert stygt. Løsning? Plukk opp eventuelle døde kvister som faller og kast dem sammen med søpla. Fjern alt du kan nå som ikke har falt ved å skjære tre tommer opp fra hullene til levende tre og kaste dem ut også.

Hva kan beskytte frukten på min sørlige magnolia fra å bli spist?

Frukten til det sørlige magnoliatreet tiltrekker seg ekorn, kaniner og forskjellige typer fugler. For å beskytte treet ditt og avverge dyrelivet, prøv å spraye treet med en blanding av kajennepepper og vann (16 deler vann, en del kajennepepper). Denne blandingen kan hjelpe med andre planter du finner at ekornene også elsker – bare vær forsiktig med å sprøyte planter som er lavere til bakken hvis du har dyr eller små barn.

Hva er de vanligste feilene folk gjør når de planter sørlige magnolia-trær?

Plant dem for dypt (toppen av rotklumpen skal være jevn jordoverflaten) eller for nær huset (ikke nærmere enn 20 fot).