Skip to content

Vi elsker de gule blomstrende magnoliaene for små hager

24 de desember de 2022

Mens hvit- og rosablomstrende magnoliaer dekker søren, er det noe fantastisk uventet med gule magnoliablomster, og hvert år ser vi flere av dem plantet i plener og hager. Det beste av alt er at noen av dem vokser kompakt, noe som gjør dem ideelle for små hager og trange steder. Mange forskjellige typer magnolia produserer gule blomster, men to av favorittene våre er «Daphne» og «Golden Gift».

«Daphne» magnolia er en av de mest levende gule blomstrene. Den produserer store, langvarige blomster i dype gule nyanser. Blomstene holdes over løvet. Selve treet har en smal, oppreist form, som er flott for trange steder, og det vokser fra 10 til 30 fot høyt. Den kan trives i mange klimaer, fra kystnære sør gjennom nedre, midtre og øvre sørregioner. En annen magnolia som produserer vakre dypgule blomster er «Gylden gave.» Dette er en mindre magnolia som vokser fra syv til 13 fot høy og åtte til 13 fot bred. De dype gule blomstene er to til fem tommer brede og vises gjennom hele våren. Den kan også trives i en rekke områder og har blitt dyrket med suksess fra kystnære sør hele veien gjennom til øvre sør. Det er flere andre medlemmer av magnoliaslekten som vokser kompakt og produserer gule blomster. Noen av våre favoritter er…

Magnolia figo, også kjent som bananbusk, er en eviggrønn buskplanting som vokser sakte. Den vil vanligvis nå fem til åtte fot høy, noen ganger 15 fot høy under de rette forholdene. Den har blanke blader og blomstrer kraftig om våren. Denne magnoliaen produserer blomster som er små og kremgule, samt en sterk fruktig duft.

Magnolia x foggii er en annen busk magnolia som tilhører en gruppe hybrider født av Magnolia figo og Magnolia doltsopa. I følge The New Southern Living Garden Book, «Allspice vokser 15 til 18 fot høy, 6 til 8 fot bred, med blankt, mørkegrønt løvverk; fra vår til sommer bærer fruktig duft, 1 1/2 inches., lysegule blomster kantet i rødbrun.» Magnoliaene «Ambrosia» og «Solspire» produserer også gule blomster. «Ambrosia» har flerfargede blomster som blander gult, grønt og rosa. Den blir 15 til 20 fot høy. «Sunspire» har langvarige middels gule blomster, som produseres senere på sesongen. Det er et smalt tre med søyleform og kan nå 20 til 25 fot høyt og seks til 12 fot bredt. Hva er din favoritt type magnolia? Har du noen gule magnoliaer som blomstrer i hagen din denne sesongen?