Skip to content

3 hvitblomstrende trær som erstatter Bradford-pære

9 de desember de 2022

Snurren fra en motorsag høres aldri søtere ut enn når du skjærer gjennom stammen til en ekkel Bradford-pære. Som dere vet, har jeg stanget mot det vårblomstrende, hvitblomstrende treet i årevis. Den eksploderer i vindstormer, blomstene lukter fisk, den blir for stor, og tusenvis av tornede frøplanter spiser nå veikanter og skoger. Hvis du er klar til å bli kvitt Bradford-pæren i hagen din, prøv en av disse Bradford-pærealternativene. Mange av dem er lite brukt i sørlige hager, og de fortjener en nærmere titt. De blomstrer alle om våren med hvite blomster, men uten den illeluktende stanken fra Bradford-pæren. Les videre, du vil ikke angre.

Tre vårblomstrende, hvitblomstrende trær som er bedre enn Bradford-pære

Serviceberry

Serviceberry (Amelanchier sp.), avbildet ovenfor, er et innfødt tre med hvite blomster om våren, flammende oransje og røde blader om høsten, og små rødlilla frukter som smaker som blåbær. Jeg har servicebær i min egen hage – den er lite brukt i sørlige hager – og jeg anbefaler dette treet på det sterkeste. Blomstringstiden er kortere enn for de fleste blomstrende trær – tre til fire dager eller så – men hvis du legger til høstfargen, de deilige bærene (bare prøv å slå fuglene mot dem), moderat størrelse (opptil 25 fot) høy), og mangel på skadedyr, det er en vinner i boken min. Gi den fruktbar, godt drenert jord og full til delvis sol. Hybrider med spesielt flotte høstfarger inkluderer «Autumn Brilliance» og «Princess Diana». Tilpasset USDA Zones 4-9.

Carolina Silverbell

Caroline silverbell (Halesia Carolina) er et annet innfødt tre fra sørøst som du ikke ser nok i hager. For mitt liv kan jeg ikke forstå hvorfor. Den er lett å dyrke, oppnår en moderat størrelse på 30-40 fot høy, og har ingen alvorlige skadedyr. Snøhvite, klokkeformede blomster henger under lengden på de grasiøse grenene om våren. Bladene blir gule om høsten. Gi den sur, godt drenert jord og full til delvis sol. En beslektet sølvklokke, Halesia diptera magniflora, har enda kraftigere blomster. Tilpasset USDA Zones 4-8.

Maria Mosolova/Getty Images

Frynse Tre

Frynsetre (Chionanthus virginicus)—også kjent som grancy gråskjegg eller gammelmannsskjegg—er et sørøstlig innfødt tre som har fått navnet sitt fra klynger av fløte hvite, mykt duftende blomster hengt opp under grenene om våren. Dette er nok et tre vi trenger å plante mer – det er tøffere enn kornel, mer pålitelig enn tallerkenmagnolia, har lengre levetid enn kirsebær og lukter mye bedre enn Bradford-pære. Den er vanligvis avrundet og flerstammet, og vokser 12 til 20 fot høy og bred. Kvinnelige trær bærer attraktiv blå-svart frukt foretrukket av fugler. Brede grønne blader blir lyse gule om høsten. Gi den fruktbar, godt drenert jord og full til delvis sol. Merk at det er et av de siste trærne som blader ut om våren, så ikke gi opp. Inntil nylig har ingen skadedyr egentlig plaget det, men siden det er relatert til aske, ikke plant det i områder som er infisert av smaragdaskeboreren. Tilpasset USDA Zones 3-9.

Frynse Tre

Richie Chan/Getty Images

Utvalgsideer for å plukke og plante trær

Hvis du vil ha enda flere treforslag i tillegg til serviceberry, Carolina silverbell og fringe tree, her er noen trær for små gårdsplasser og flere ideer til blomstrende tre. Hvis du er klar til å plante et nytt tre, gjør litt jordarbeid på hvor du skal plante et i hagen din og velg deretter. Tilpass ditt foretrukne plantested til treets størrelse ved modenhet – du kan trenge et lite, middels eller stort tre; og vurder eventuelle luftledninger for å sikre at plantene ikke til slutt forstyrrer dem, råder Southern Livinger Charlie Thigpen. «Den ideelle tiden å plante et tre på er på senhøsten eller vinteren når de er i dvale, men de kan plantes når som helst,» sier Thigpen i denne guiden for treplanting 101.

Bradford pæretre forbud og flere forferdelige trær å unngå

Hvis du fortsatt er på gjerdet om å fjerne Bradford-pæren din, bare vet at forakt for dette treet går utover min ydmyke mening – det har blitt forbudt å selges eller plantes i South Carolina og Ohio – fordi det er invasivt. I tillegg, her er flere trær du aldri bør plante, inkludert disse med invasive røtter.