Skip to content

7 raskt voksende frø for barn

4 de juni de 2021

Hagearbeid er ikke en verden kun for voksne; faktisk, hvis du har barn, nevøer og / eller barnebarn, kan du få dem til å lære og fremfor alt ha det gøy å så frø og ta vare på dem slik at de vokser opp sunne. Men ja, vi vet alle at tålmodighet er en dyd som i en så tidlig alder fremdeles skal fungere i de fleste tilfeller, slik at de ikke kjeder seg, bør du velge de som har rask vekst.

Men hva er de egentlig? Vel, sannheten er at det er mange og av flere forskjellige sjangre, så vi skal ta et utvalg av de som vi anser som mest interessante både for deres dekorative verdi og også for de andre bruksområdene de måtte ha. Uten mer, Her er en liste over 7 raskt voksende plantefrø for barn å ha det bra gartnere 🙂.

Å så frø og se dem vokse er ganske en opplevelse. Til tross for størrelse er innsiden alt som vil gjøre en plante til det den er. Den genetiske informasjonen om hvordan røttene skal være, hvor høy den skal vokse, når den begynner å bære frukt, og til og med hvor gammel den vil leve hvis alt går bra, er konsentrert i en ting som i de fleste tilfeller har en centimeter eller mindre i størrelse, med en vekt så lett at den kan holdes med tuppen av en finger.

Derfor er det veldig interessant å starte i hagearbeidet når du fremdeles er barn. Dette vil gjøre at den lille ikke bare lærer det grunnleggende om å dyrke planter, men det vil også hjelpe foreldre, onkler og / eller besteforeldre å lære dem å respektere naturen. Men selvfølgelig vil ikke noe frø gjøre, men bare de som vokser raskt, som disse:

Løvetann

Løvetannfrø spirer raskt

Løvetann er en flerårig urt som når omtrent 40 centimeter i høyden. Bladene er grønne og kan konsumeres som en grønnsak. Den produserer gule blomster fra våren til sensommeren, og når kronbladene faller, spirer hvite hår ut som frøet er langstrakt og måler mindre enn en centimeter.

Såing

Såtiden er om våren, da det vanligvis blomstrer etter ca 2-3 måneder, og for dette trenger det milde / varme temperaturer, samt en solfylt eksponering. Spirer i løpet av 3-5 dager.

Skjønner .

Bønne

Fava bønner er planter som produserer spiselige frø

Planten kjent som bredbønne er en årlig urt som når en høyde på opptil 1,6 meter. Stilkene er sterke og rette, og fra dem spirer sammensatte blader med en veldig vakker mørkegrønn farge. Blomstene har en viss dekorativ verdi, da de er gruppert i små pigger og er hvite. Derimot, dens sanne verdi er frøene som modnes om sommeren. Disse konsumeres enten ferske eller tilberedes i forskjellige retter.

Såing

Frøene trenger litt varme og spesielt lett. Og dermed, blir sådd om våreni full sol eller i det minste i et lyst område. Spirer om 5 dager.

Vil du ha frø? Klikk på.

Salat

Salat er planter som spirer raskt

Salat er en årlig urt som når en høyde på ca 25-30 centimeter. Som du godt vet bladene er grønne og brukes som hovedingrediens for eksempel i salater. Det er en av de mest anbefalte hageplanter for barn, siden det vanligvis ikke krever mer enn tre måneders dyrking.

Såing

Ideelt sett plante salat på sen vinter, i potter eller i frøplantebrett slik at de spiser etter maksimalt en uke. Nå, hvis du har en elektrisk spire, kan du så dem i begynnelsen eller midt på vinteren, eller på begynnelsen av høsten så lenge den er myk.

.

Tusenfryd blomst

Tusenfryd er raskt voksende urter

Tusenfryd er en veldig vanlig urt, men også en fin som når omtrent 90-100 centimeter. Lev i flere år og produser blomster med hvite eller gule kronblad. Den brukes for sin høye ornamentale verdi, da den ser bra ut på uteplasser eller balkonger dyrket i potter så vel som i hager.

Såing

Frøene blir sådd tidlig, da minimumstemperaturene begynner å overstige 15 grader Celsius. Selvfølgelig trenger de mye lys og plass for at de skal vokse godt, så det anbefales å så et frø i hver gryte, i full sol. De vil spire om 5-7 dager.

Kjøp frø og lag et fint tusenfryd hjørne.

Mynte

Mynte er en raskt voksende plante

Mynte er en flerårig urt som gir en veldig behagelig aroma. Den vokser til den når en maksimal høyde på 120 centimeter, selv om det normale er å kutte stilkene slik at den kan bli liggende på 30-40 centimeter, noen ganger mindre. Bladene er grønne med en takket margin, og brukes mye i matlaging. I Spania er det for eksempel vanlig å se det i gryteretter.

Såing

Hvis du vil ha denne vakre og aromatiske planten i hagen eller på terrassen, det er veldig viktig å så frøene våre om våren, enten i full sol eller i halvskygge. De spiser veldig bra og raskt, i løpet av en uke på det meste.

Klikk for å skaffe frø.

Tomat

Tomater vokser godt i planter

Tomatplanten er en urt dyrket som ettårig som når en høyde på rundt 1 meter. Om sommeren produserer den røde bær av variabel størrelse, som kan være fra 3 til 16 centimeter i diameter.. Disse konsumeres vanligvis i salater, men også på toast, som sauser og / eller drikke.

Såing

For å spire tomater raskt, du må så frøene om våren, hvis mulig i individuelle potter og i full sol, eller hvis det ikke er i et veldig lyst område. Dermed vil de begynne å spire 3 dager etter såing.

Dyrk tomatene dine. Klikk for å skaffe frø.

Washingtonia

Washingtonia er palmer som spirer raskt

Hvis du trenger et raskt voksende palme i hagen og det er frost i området ditt, men de er bare ned til -7 ° C, oppfordrer du de yngste medlemmene i familien til å plante litt Washingtonia. Disse de er palmer som når en høyde på ca. 15 meter, med et tynt koffert hvis det er Robust Washingtonia, eller rettere tykk hvis det er Washingtonia filifera.

Såing

For å oppnå rask spiring (maksimalt 5 dager), er det viktig at frø blir anskaffet om våren og sådd for eksempel i individuelle potter i solen, eller i en halvskygge plastlås med glidelås.

Er du interessert i å kjøpe frø? og ikke bli uten dem.

Vi håper du liker såingen, både de små og de eldre 🙂. Hvis du trenger mer informasjon, kan denne artikkelen være av interesse for deg:

Kjenner du andre frø som spirer raskt?