Skip to content

Pottesalat

13 de juni de 2021

De salat Det er en ideell plante å vokse i en gryte. Dens vekst er veldig rask, og siden det som spises er bladene, ikke fruktene, er det lett å nyte dem om noen få uker fra såing.

Denne planten, en kilde til vitamin A og B, har vært høyt verdsatt i middelhavskulturen siden antikken. Selv om det er hjemmehørende i India, ble det dyrket av egyptere, grekere og romere, som satte pris på både bladene og oljen i frøene. I mytologien til disse sivilisasjonene er salat assosiert med kjønn og er en del av viktige tvister mellom gudene.
Det er forskjellige varianter og de kan alle dyrkes i potter. Romanen er den mest kjente og mest konsumerte, med sine store blader rundt en sentral knopp; trocadero; isfjellet, som danner en veldig stram og rund knopp; ringblomst, veldig bra for dyrking i potter; og eikebladet, med en litt mer bitter smak.

EN vær Temperert (15-18º) er ideell for dem, men de tilpasser seg veldig godt til mer aggressive forhold. Ved høye temperaturer (+ 25 °) «pigger» den for tidlig, det vil si at den stiger over stammen og blomstrer.

Siden du ikke trenger så mye Sol Som andre grønnsaker, vil vi plassere den i et område med timevis med skygge, slik at de mest solrike områdene kan nytes av andre planter som auberginer eller agurker.

Med respekt for irrigasjonDet krever ikke mye vann, selv om det om sommeren kan trenge daglig vanning. Bare sjekk fuktigheten i jorden.

Deres problemer De vanligste er for tidlig ørering, bladlus og hvitflue.

For enkelt så den i yoghurtkopper, med bunnen perforert, 5 mm dyp. Vi vil bruke jord til frø, som ikke er noe annet enn et lavt kompostsubstrat slik at det ikke brenner de små røttene. Vi vil legge flere frø for å bevare bare det som utvikler seg best. De andre, hvis de har spiret, plukker vi dem for å la den utvalgte vokse seg sterk.

Det vil være når det har omtrent 6 blader når la oss transplantere til en gryte på ca 11 liter, med universalunderlag.

Når salaten vokser, vil vi kutte bladene og dermed nyte salater med ekte friske og knasende blader blomsterpotte. Når alle bladene er kuttet, kan stammen kuttes ca 3 cm fra basen, og den vil fremdeles spire og gi oss noen flere blader.

Mer informasjon – El Macetohuerto