Skip to content

Dyrking av grønnsaker i såbed

13 de juni de 2021

De såing av frø Det kan gjøres på forskjellige måter, selv om det generelt er det mest anbefalte og mest brukte er å gjøre det gjennom såbed, som kan være spesifikke eller ganske enkelt være en hvilken som helst type beholder for dyrking. De spesifikke beholderne for å lage frøplanter kan være blomsterpotter, yoghurtbeholdere, skuffer, kummer, blant andre.

Såbedene I containere kan de gjøres når som helst på året, det er generelt viktig at vi tar hensyn til hvilken type grønnsak vi skal plante og klimaet i området der vi bor, siden derfra kan vi plante det på en eller annen tid av året. For eksempel kan vi gjøre dem under tak for å starte en slags grønnsaksdyrking, spesielt når slutten av vinteren kommer, siden forholdene ved lave temperaturer hindrer frøet i å utvikle seg utenfor. På samme måte må du huske følgende tips for å så grønnsaker i frøplanter i beholdere.

Når du har valgt beholderen der du vil så frøene dine, må du fylle den med sand og torvunderlag, 50 prosent av den ene og 50 prosent av den andre. Hvis du har valgt en cellebrettFor å så, husk å lage et hull i hvert rom i beholderen med fingeren eller en tannpirker, og plasser frøet i hvert hull. Hvis du derimot bruker en annen type beholder, må du spre frøene og dekke dem med et veldig lett lag av underlaget.

Det anbefales at du dekker hver av beholderne med gjennomsiktig plast eller gjennomsiktig glass for å lage en slags mini drivhus slik at fuktighet kan beholdes og holdes på en passende temperatur.