Skip to content

La oss så! Verktøy og tilbehør

13 de juni de 2021

Denne helgen skal vi purke. Jeg har lest avlingskalenderen for september og har valgt avlingene hvis såingen slutter denne måneden eller i oktober: salat, chard, endiv, gulrøtter og blomkål. Så jeg kommer til å trenge frø av alt dette og noen få tilbehør. Men spesifikt, hva trenger vi for å forberede planter eller urbane hager?

I løpet av de forskjellige fasene avlingene våre går gjennom, trenger vi noen få spesifikt tilbehør og verktøy. I en liten hage, for eksempel hjemme, er disse verktøyene forskjellige fra de som brukes i jordhager.

Hvordan skal vi plante frø, vil vi kjøpe i vår spesialforretning (de kan også kjøpes online) de som tilsvarer den valgte avlingen.

Vi trenger frøjord, som ikke er noe annet enn et lavt kompostsubstrat slik at det ikke brenner de små røttene.

For spiring av frøene, vil vi bruke frøbed, som vi kan kjøpe eller lage selv med yoghurtkopper, som angitt i innlegget Pottesalat.

Vi vil bruke markører å skrive ned det vi har sådd. I de første ukene kan det være veldig nyttig, siden det til de spirer eller vokser noen centimeter til, kan være vanskelig for oss å skille hvilken type avling det er, spesielt hvis vi begynner å lage en urbane hage.

Hjemmelagde markører kan lages med tannpirker og papp, men det er andre mer motstandsdyktige, i plastmaterialer, som selges i spesialforretninger.. Disse etikettene letter organisering og er veldig dekorative hvis vi får dem i farger, eller til og med med formen på grønnsaken vi dyrker.

Når frøene har spiret, må vi transplantere dem. For dette trenger vi underlag eller kompost som beriker den knappe jorda i hagen vår.

Og vi vil velge container: potter, planter, dyrkingsbord eller bacsac.

For en liten hage på terrassen vår, enten det er i potter, planter, bacsac eller på dyrkingsbord, trenger vi ikke mange verktøy. Det er tilrådelig å få tak i et håndverktøy, for eksempel en spade, en hakke eller en rive, for å utføre transplantasjoner og noe jordbevegelse, samt beskjæringssaks. Til vann vil vi bruke en vannkanne og når vi må bruke behandlingene eller vanne såbedet, vil vi bruke en sprøyte hånd.

Mer informasjon – september avlingskalender, pottesalat, pottebiter, pottehagen, underlaget, dyrkingsbordene, Bacsac: tekstilbeholderen, verktøy for dyrking