Skip to content

Multiplikasjon av sukkulenter og kaktus

13 de juni de 2021

Velg den multiplikasjon av saftige planter, der vi inkluderer kaktus, er det ikke bare viktig å ha en hage full av disse fantastiske og vakre plantene, men også fordi det er en måte å gjøre det lettere og billigere.

For å gjøre det må vi ta hensyn til at det er 5 mulige metoder. Dette er følgende:

  • Med frø
  • Med stiklinger
  • Med delingen av drap
  • Sugerne
  • Transplantatet

I dag skal vi snakke og forklare den første metoden for multiplikasjon av saftige planter og kaktus, ved hjelp av frø. Og denne metoden er ikke bare spennende og fantastisk, men den krever mye tålmodighet og arbeid.

Det er viktig å merke seg at når vi multipliserer en plante, vil resultatet ikke være en tvilling eller identisk plante som den andre vi får frøet fra, den vil være lik, men har kanskje ikke de samme egenskapene til foreldrene. Den eneste måten å få en identisk plante, med foreldrenes samme egenskaper, er stiklinger.

Imidlertid begynner vi i dag å snakke om metoden for multiplikasjon med frø, fordi det er noen planter som bare kan reprodusere og formere seg med denne metoden. På samme måte brukes frømetoden også til å krysse forskjellige plantearter og få en hybrid. Det beste med å produsere kaktushybrider er at det vil være en tidlig og større blomstring, forskjellige farger kan oppnås i planten og mer attraktive produkter for markedet.

For å oppnå hybridisering må vi gjøre det manuelt, vi kan ikke gjøre det naturlig, det vil si vente på at vinden eller dyrene skal lage en hybrid, tvert imot vil vi gjøre det selv.

Men hvordan oppnår vi dette? Ved hjelp av en liten og veldig ren børste skal vi utføre pollinering. Dette bør gjøres ved middagstid, når den største mengden pollen produseres. Imidlertid produserer noen nattlige arter pollen i løpet av de tidlige morgentimene og vil kreve at vi gjør det på den tiden.