Skip to content

7 stiler av hager

6 de juni de 2021

En hage er i mange henseender veldig lik en malers arbeid. Opprinnelsen til dette underet er vanligvis et tomt eller forlatt land. Litt etter litt fyller gartneren, båret av fantasien, den med liv. Former og farger begynner å dukke opp, ettersom flere og flere planter befolker den.

Det kunne nesten sies at det som vil ende opp med å bli et paradis før, var et tomt lerret. Men i motsetning til denne er det et verk som ikke blir ferdig, fordi det er i kontinuerlig bevegelse. A) Ja, Som alle mennesker har vi vår smak og preferanser, gjennom hagearbeidets historie har forskjellige hagerstiler blitt opprettet. Dette er bare noen få.

Arabisk hage

Den arabiske hagen er en hagestil med lite vedlikehold

Den arabiske hagen er en type hage som er opprettet spesielt i Midtøsten, hvor varme og tørke kan bli viktig. I tillegg, Det er et design basert på åndelighet, som utnytter naturressursene best mulig, og skaper rom for å meditere.

De aromatiske plantene gir stedet en søt aroma, og hvis du er tørst, kan du gå til en fontene for å drikke, siden vanntankene er koblet til rørsystemet, og dermed garanterer dens potens.

Spansk hage

Den spanske hagen er en blanding av stiler

Den spanske hagen er en type hage der prinsippene i de persiske, romerske, islamske hagene og selvfølgelig Caliphal-hagene i Al-Andalus blandes. Ettersom klimaet i dette landet er ganske varmt, spesielt om sommeren, Denne stilen domineres av fontener eller vannkanaler, uteplasser med bartrær, trær (for det meste frukttrær) og palmer som gir skygge, aromatiske planter og fargerike blomster. som nelliker eller rosebusk.

Dermed vil de som besøker den nyte skyggen som plantene gir, duften fra de aromatiske plantene og det praktfulle grøntområdet.

Fransk hage

Fransk hage er en formell hagestil

Den franske hagen er den mest formelle stilen som eksisterer. Er for meg, den beste representasjonen av ordenen som kan eksistere i en hage, for det gode og for det dårlige. Den utviklet seg fra den franske renessanseshagen tidlig på 1500-tallet, og er nesten helt sikkert den som tar mest vedlikeholdsarbeid, spesielt beskjæring.

Paviljongene, statuene og til og med terrassene ligger i det perfekte området slik at det hele ser jevnlig ut med geometriske former. Men hvilke planter kan leve godt i denne typen hager? Mange flere enn du tror. Faktisk finner vi blant annet alm, bøk, lindetrær, tulipaner, syrin eller buksbom i hagene i Versailles.

Engelsk hage

Den engelske hagen er en uformell hagestil

Den engelske hagen er en stil som hovedsakelig brukes på det kontinentale Europa, og som har sin opprinnelse i England på 1700-tallet. Det er en type naturlig hage der kunstige elementer nesten ikke eksisterer og der gartneren lager hagen sin uten å endre landskapet for mye.

Som en konsekvens vil veiene være der, men ikke skiltet. I tillegg, hvis det er skråninger eller bakker på bakken, brukes de til å dyrke, i stedet for å eliminere dem ved å flate bakken. Når det gjelder plantene, brukes de innfødte i hvert land.

Japansk hage

Japansk hage er en fin asiatisk hagestil

Den japanske hagen er en av de eldste moderne stilene i verden, og også en av de vanskeligste. Den dukket opp i Heian-tiden, mellom 794 og 1185, og har veldig særegne egenskaper. I, den japanske øygruppen er alltid representert (med steiner eller bergarter, helst av vulkansk opprinnelse) som kommer fra Seto innlandshav (dam).

Rundt kan du lage en slags skog, med bartrær som japansk furu, og busker som azaleaer eller kameliaer. Japanske lønner er også mye brukt på grunn av deres store dekorative verdi.

Middelhavshage

Middelhavshagen er en hagestil der det brukes tørkebestandige planter

Middelhavshagen er en stil med hager som er skapt spesielt i regionen som gir navnet sitt, men også i de områdene der klimaet er ganske tørt; det vil si med lite nedbør, temperaturer som kan overstige 35 ºC om sommeren, og med svak frost.

Således er plantene som er plantet i den motstandsdyktige mot tørke, for eksempel oliventrær, lavendel, timian eller laurbær. For å gi den farge plantes blant annet nelliker, tusenfryd. Hele settet er en del av et design som har som mål å være attraktivt, men også lite vedlikehold.

Tropisk hage

Den tropiske hagen er preget av å ha eksotiske planter

Den tropiske hagen er typisk for områdene som liker dette klimaet. Varme temperaturer, mer eller mindre hyppige og regelmessige regn, mange timers lys … Ideen med denne stilen er å ha en jungel eller en frodig skog som etterligner den villeste og vakreste naturen.

Av denne grunn er dammer og / eller fosser, så vel som planter med store blader eller med prangende blomster noen elementer som ikke bør mangle. I tillegg er det andre som også er veldig interessante for denne hagetypen, for eksempel: bromeliader, viker, palmer, bregner, blant andre.

Hvilke av disse hagestilene likte du best?