Skip to content

8 effektive vakre ideer til belysning for ditt hjem

4 de februar de 2021

La oss innse det … belysning i hagen går langt utover å stikke noen utendørs sollys eller soldrevne lys langs gangveien.

I løpet av dagen ser vi stolt ut av vinduet mens de velstelte plenene soler oss i sommersolen, og gjør oss til en stolt huseier. Når solen går ned, kan litt hagebelysning eller utvendig belysning bidra til å gjøre plenen og landskapet levende.

Mange av oss kan ha prøvd litt landskapsdesign i bakgården siden det er der vi samles med familie og venner. Imidlertid skiller frontlys ut fra belysning i bakgården.

Begge bruker den samme teknologien, men hagen har forskjellige årsaker og mål når de lyser i hagen.

Front yard lys leder besøkende til inngangspartiet, men aksenterer også hagen, fremhever arkitekturen i hjemmet ditt og gir sikkerhet – behov og hensyn som ikke kreves av bakgården.

Teknologien som brukes og ideene til utendørsbelysning som blir praktisert for å belyse forgården, ligner veldig på å belyse bakgården, men varierer i valg avhengig av målet du vil oppnå.

Her er åtte tips fra landskapsdesigner Jenny Peterson på Houzz om belysning i hagen og et utmerket husoppussingsprosjekt:

Front Entryway Lighting

Mange huseiere glemmer å tenne tilstrekkelig i fronten. «Belysning hjelper ikke bare folk å vite hvor de skal inn (viktig hvis du har et stort hjem med flere dører), men øker sikkerheten når du svarer på døren din om natten.» sier Jenny

“Bruk utelys for å gjøre inngangsdøren din til et samlingspunkt. Inngangsdøren er en viktig del av gjestenes førsteinntrykk av hjemmet ditt. Ved å gjøre inngangsdøren til sentrum for hjemmet ditt, vil du skape en varm og innbydende stemning for gjestene mens du øker hjemmets sikkerhet. Utendørs vegglamper kan være hovedlyskilden til inngangsdøren eller kan brukes til å legge til et klassisk preg med subtile gasslamper. ” Via platinumserieshomes.net

Utendørs trinnbelysning

Lys hvert annet trinn og legg til hagelys på sidene, slik at besøkende vet hvor neste trinn er.

Vegg- og utendørs kolonnebelysning

Legg til belysning for å gi sikkerhet og fungere som en «veikart» for nattlige besøkende. Gårdsvegger i bakgården, stukkatur på vegger i parkeringsområder eller undervegger som kantar hagen din, setter dem også i gang.

Uplight for å skape «arkitektoniske planter»

Å bruke opplyst kan skape «nattverk» ved hjelp av planter. Noen få eksempler på «arkitektoniske planter» inkluderer:

  • Agaves
  • Italiensk sypress
  • Yucca planter

Flere ideer for å tenne palmer og andre busker sammen med installasjonslys som skinner oppover på plantebunnen.

Hagelys

Jenny anbefaler å bruke: «Myk belysning for å vise løvverk og skape en innbydende nattstemning er en omtenksom berøring for folk som besøker huset ditt, men det er også en flott funksjon i tilfelle du vil gå gjennom din egen hage om natten uten lommelykt.» Tips om hagelys her.

Garasjelys

Har du noen gang prøvd å gå til garasjen din fra inngangsdøren din om natten, uten lys? Hjelp deg selv og gjesten med litt belysning, ved å ha lys der det er nødvendig. I tillegg finner du mange kule garasjelysarmaturer.

Husadresselys

Du vet hvor irritert folk blir når folk ikke finner adressen din om dagen. Om natten er det enda mer frustrerende. Bruk tilstrekkelig belysning for å synliggjøre adressenumre, enten på et inngjerdet, søyler eller inngangsdøren.

Sikkerhetsbelysning

Det er ganske enkelt, men ofte oversett. «Hus som er godt opplyst gjør det vanskeligere for uønskede besøkende å gjemme seg.» Jenny deler. En rekke belysning rundt eiendommen og huset blir kvitt skyggene og gir sikkerhet.

Trebelysning

Hagebelysning spiller en rolle, men… ”Trelys er de uberørte heltene til utendørsbelysning. Lyset deres gir en dybde og følelse på hagen uten å trekke for mye oppmerksomhet. De kan markere et vakkert blomsterbed eller en interessant hageskulptur.

Prøv å plassere lys slik at de skinner nedover gjennom blader og grener. Skyggene skaper spennende mønstre i hagen nedenfor og fremhever hagen med en tiltalende kontrast mellom lys og mørk. » Via platinumserieshomes.net

Tips om vedlikehold av utendørsbelysning

Fra ekspertene på Lumière, som ligger i Westlake Village, California, om å holde belysningsarmaturene dine utendørs: Via thisoldhouse.com

  • Periodisk rengjøring kan bidra til å redusere kalsiumavleiringer fra vann som faller på inventar og linser. Hvis avsetningene er tunge, bruk et husholdningsrengjøringsmiddel formulert for å fjerne kalk.
  • Smør tråder med et antioksiderende, anti-seize smøremiddel som Permatex, funnet i bilforsyningsbutikker.
  • Smør stikkontakten og lampebunnen med en silikonforbindelse med høy varme for å forhindre at metaller korroderer sammen, noe som gjør det vanskelig å skru ut en lampe.
  • Sjekk armaturfeste for å sikre at de er sikre, trygge og ikke skader trær eller andre landskapsarbeidsbelysningsfunksjoner.
  • Kontroller at landskapsarbeid og vegetasjon ikke beskytter armaturet og blokkerer lyset. Du må kanskje flytte inventar eller trimme planter.

Vil du legge til mer fortauskant til hagen din? Les Jenny Petersons komplette artikkel på Houzz.com