Skip to content

Tips om bruk av farget landskapsbelysning i hagen

21 de februar de 2021

Sammendrag: Å bruke farget landskapsbelysning i hagen din kan gi mye dramatikk, men bruk belysningen sparsomt, og bare etter å ha eksperimentert.

Spørsmål: Vi har tenkt på å bruke fargebelysning som en del av hagenes belysningsplan. Vi ønsker ikke å få ting til å se rare eller stygge ut med farger.

Vi kan ikke finne mye i veien for råd om de beste måtene å bruke fargerike landskap, kan du hjelpe? Evan, Libanon, Pa

Svar: Evan, å bruke farget i landskapet lysdesign kan være vanskelig. Fargede lys kan med fordel brukes til å gi drama til hagebelysningen, men bruk den sparsomt, og bare etter å ha eksperimentert først med hvite lys.

Jeg er ikke en fan av landskapsarmaturer med fargeforandringsfunksjoner. Jeg tror aldri du oppnår BRA UTSIKT.

Et godt eksteriørutseende til hjemmet kan enkelt oppnås ved hjelp av et spesielt fargelinsesett designet for å feste over ansiktet på en hvilken som helst standard landskapslampe. Selve linsen er laget av varmebestandig værbestandig glass, og jeg har sett den tilgjengelig i rød, grønn, blå eller gul.

Minst en produsent lager også en værbestandig reflektorflomlampe med fargen smeltet inn i lyspærens overflate.

Disse kommer i fem farger: rød, gul, blå, grønn og gul. De eliminerer behovet for separat fargede filtre, men er dyrere enn standard reflektorflom.

Fargede belysningsfiltre Mindre lysstyrke

Husk at fargede filtre av alle slag reduserer lysets lysstyrke betraktelig, så du må øke antall lysarmaturer eller effekten på pærene for å få like mye lys på et gitt område.

Generelt sett ser busker eller blomster i fargerik blomst ut best i hvite lys. Se hvordan hver farge gir forskjellig lysutbytte.

Grønne eller grønnblå filtre forbedre fargene på gress og grønt løvverk og gi scenen dybde.

Gulderimot, demper fargen på gress og løvverk, men brukes tilfredsstillende på noen typer busker og på hageskulptur som et fokuspunkt.

Rødt er best brukes når scenen skal sees på avstand, og gir utseendet til ildlys.

Blå gir et merkelig unaturlig lys, og er ikke spesielt ønskelig i hager med mindre det er blandet med grønt.

Videoen nedenfor viser forskjellig farget belysning på en plante for å vise deg hvordan de gir forskjellige utseende.

Et unntak er det bleke blåhvite lyset som er gitt av noen lamper. Disse gir en virkelig vakker effekt når de brukes til å tenne store busker og trær.

Fargede lys kan også blandes for å gi forskjellige mellomtoner, og for å skape interessante flerfargede skyggeeffekter.

Men de resulterende effektene er ofte ganske uventede, så prøv først for å sikre de ønskede resultatene.

Hva er fargetemperatur?

Farge gjør en av lysets store kvaliteter. I underholdningsindustrien bruker de ofte dristig belysning da det skaper spenning og opptog. Bortsett fra dette møter vi mer subtile og noen ganger sterkere variasjoner der du kan føle lynets varme og kulde. Vi kaller disse variasjonene som fargetemperatur.

Populære eksempler på disse inkluderer:

  • Varm hvit belysning
  • Naturlig hvit belysning
  • Hvit belysning i dagslys
  • Kul hvit belysning

Noen pålitelige belysningsprodukter

DIY sollyslamper gir flotte belysningsartikler for de som ønsker å gjøre det i budsjett og alene. Du trenger ikke legge til ledninger, og du trenger ikke en profesjonell for å installere dem. Denne lyskilden kan fungere som et godt alternativ, men det fungerer ikke så bra som andre produkter du kan få til en høyere pris.

Et dyrere alternativ vil være tradisjonelle glødelamper og lysdioder. I motsetning til DIY sollys kan det hende du trenger profesjonell hjelp for å få dem installert. Det forventes mye nedgraving og ledningsarbeid. Skottlys og pullertlys er bare noen få eksempler i disse kategoriene. Ansette en landskapsarkitekt eller spesialister for et profesjonelt belysningssystem som utendørs belysningsperspektiv for produkter av høyere kvalitet og bekymringsfri installasjon.

Uendelig med muligheter

Dagens belysningsarmaturer tilbyr mange muligheter, fra solbelysning, burbelysning, utendørsbelysning, ny fiberoptisk belysning, strenglys, utendørs lavspenning, LED-lys, dekkbelysning, gangbelysning, landskapsbrønnbelysning, fossebelysning og gatebelysning, du nå har mange muligheter for å gjøre belysningsprosjektet unikt og energieffektivt.