Skip to content

Tips om landskapsbelysningsnivåer i natthagen

18 de februar de 2021

Det er mer å installere lys i landskapet, og deretter snu en bryter … Hvor lyst skal landskapshagelysene være? Er det noen retningslinjer du bør vurdere? Mange faktorer spiller inn for å påvirke tanker og følelser (sammen med naboene) på hagebelysning.

Les artikkelen nedenfor for mer om landskapsbelysningsnivåer, fra å definere svakt til sterkt lysnivå …

Spørsmål: Hvor lyst skal landskapslysene være i hagen vår? Er det noen retningslinjer? Kayla, Branson, Missouri

Svar: Kayla, folk har mange meninger om hva de anser for å være «svak eller svak» belysning, så vel som «lys» belysning, spesielt i hagen.

Mange faktorer spiller inn for å påvirke dine egne tanker og følelser (sammen med naboene) på hagelys. For eksempel:

  • Tid på dagen
  • Værforhold
  • Hvor og hvordan belysningen blir sett på
  • Formålet med belysningen – for eksempel: spille spill, tenne en gangvei eller tenne uteplassen for å spise
  • Den generelle belysningen i det omkringliggende området – lys eller mørk
  • Type belysning du foretrekker

Alle disse faktorene gjør det vanskelig å komme med en bred påstand om at du må ha X-mengde fotlys (hvordan lysnivået måles) for å bli betraktet som «lav eller svak» belysning, lys eller «middels» belysning.

Jeg har alltid funnet «fotstearinlys» som en vanskelig beskrivelsesmetode som kan brukes sammen med huseiere for å hjelpe dem med å bestemme «landskapsbelysningsnivået» de ønsker eller bør installere for hagenes belysning.

Fotstearinlys er imidlertid «målestandarden», og det hjelper å gi litt veiledning er hvor mye lys et fotstearinlys er, hvor mye lys du vil ha i hagen din og hvilke typer lysarmaturer som gir ønsket lysnivå.

La oss prøve å gi deg noen generelle «belysnings» -definisjoner / eksempler for å hjelpe deg med å oversette disse belysningsnivåene til de som passer best til hagen din.

Dunkel eller svak belysning

For landskapet ville dette dreie seg om 1-3 fotlys, den slags utendørsbelysning du ville oppleve under en kveld med fullmåne eller belysningen under gatelys på fortauet.

Medium belysning

Denne belysningen er den midtre belysningen, omtrent i lysområdet 5-8 fot. Mindre lysstyrke enn du ville funnet å sitte inne i huset ditt, men lysere enn fullmåne eller gatelys.

De fleste av belysningsarmaturene som brukes til hagebelysning, er i 4-6 fot stearinlysområdet.

Bright Lighting

Denne belysningsdesignen vil være fotlys på 8 eller høyere. Disse belysningsnivåene finnes for det meste innendørs. For eksempel er kontorbelysning vanligvis mellom 65 og 150 fot lys, mens en liten leselampe slukker rundt 30 fot lys.

Sjelden trenger du å ta med «de lyse lysene» for å belyse landskapet. Sterk belysning bringer med seg noen spesielle problemer og problemer.

Vask ut gjenstander med overbelysning, gjenskinn og plager naboene. Å bo i «mellomområdet» av lysstyrken i landskapet ditt (ca. 5 fot lys) er omtrent riktig for de fleste landskapsbelysningsprogrammer.

Jeg håper det hjelper deg med å gi deg litt perspektiv på lysstyrken i landskapet!