Skip to content

Lavspent utendørs belysning

22 de februar de 2021

Spørsmål: Kan du gi meg en rask leksjon om lavspent utendørs belysning? Er de det samme som solhage lys som brukes til landskapsarbeid? Er de vanskelige å installere i landskapet langs stier? Vivianna – Houston, TX

Svar: Lavspent utendørs belysning er billig, miljøvennlig, enkel å installere og attraktiv for de fleste boliger og kommersielle applikasjoner.

Den bruker en transformator for å konvertere strømmen til et hjem til 12 volt for å kjøre lysene.

Det er lyst nok, men subtilt, men i stand til å lyse opp stier og gangveier sammen med å fremheve andre landskapsområder.

Lavspenning og solbelysning er utmerkede alternativer for å gi sikkerhetsbelysning, fremheve landskapets funksjoner om natten og øke sikkerheten i hagen om natten.

Denne typen utendørsbelysning er en markant forskjell fra den høyere 120 spenningen som kreves av konvensjonell belysning. Lavspenningsbelysning er også en billig, enkel installasjon for å forbedre utseendet til hjemmet ditt i skumringen og gi et ekstra trygghet for hjemmet ditt.

Sollys

Sollys er en type lavspenningsbelysning, men de er forskjellige ved at de får sin «kraft» fra solens lading av et batteri der andre lavspenningslys bruker en transformator for å redusere spenningen.

De er bygget for å bruke en fotocelle som lader vanligvis et NiCad-batteri hele dagen. Solar blir mer og mer populært blant flere som tenker “grønt”.

Solskinnsbelysning er et smart alternativ for «gjør-det-selv» -typer rundt om i hjemmet. Installasjon av sollys er ren enkelhet (les disse tipsene) og eliminer behovet for kompliserte ledninger eller grav opp landskapet for å legge ledninger, pluss at de støtter den grønnere livsstilen.

Skjønnheten er at lavspent sollys er at når de er ladet, «slår de på» når sensorer aktiverer lysene ved solnedgang.

Den største faktoren å vurdere er å sørge for at plasseringsområdet får nok sol til å lade batteriene hver dag.

Sollys er et utmerket valg for utendørsbelysning – ingen ledninger eller plugger å håndtere. Imidlertid, hvis plasseringen ikke er i et område som får mye sol, vil ytelsen være mindre enn optimal.

Installasjon av sollys er enkelt – ingen graving eller ledninger å legge, bare stikk dem i bakken der du vil ha lys. En fin funksjon er at de slås av og på automatisk med de innebygde sensorene – på ved solnedgang og utenfor soloppgang … eller når strømmen går tom.

Utendørs belysning

Lavspent belysning når det brukes rundt bassenger kan skape noen veldig interessante effekter – unike refleksjoner og speileffekter – som spretter av vannet.

Sikkerhet er alltid viktigst, sikkerhetsbelysning er en viktig del av landskapsplaner rundt terrasser, dekk, trinn, trapper og langs stier og gangveier.

Belysning bør brukes for å gi sikker tilgang til inngangsområder, spesielt inngangsdører og også langs stier og innkjørsler.

Belysning av trær i landskapet er veldig effektivt da det skaper dramatiske og attraktive effekter fra gaten. Oppreist trær, spesielt belysning av palmer der baldakinen til treet og stammen er badet i lys, gir noen virkelig enestående effekter.

Retningsbestemte landskaps- og hagelysarmaturer er nå på markedet som er enkle å montere og til og med kan monteres på pynt.

De fleste landskapsapplikasjoner vil finne belysning installert langs stier, trinn, gangveier, innkjørsler og rundt dekk, sammen med å vaske vegger og gjerder med lys eller peke opp på trær og skape fantastiske silhuetter.

Ikke glem å lyse opp fontener, kunstverk og statuer. Utendørs landskapsbelysning gjør det mulig for huseiere å forvandle sin mørke, mørke eiendom til et strålende fantastisk utstillingsvindu i løpet av kveldstidene.

Utendørs belysningsarmaturer

Verden av utendørsbelysning fortsetter å utvikle seg med dagens lavspenningsarmaturer som skjuler designelementene til «kablet belysning».

Ikke lenger en billig plastarmatur, men design i kobber eller svart pulverlakk, dekorativ eller skjult, som ikke bare er estetisk tiltalende, men også funksjonell, alt pakket i en energieffektiv lavspenningspakke.

De fleste enhetene selges som “komplette belysningssett” sammen med en belysningstransformator som hjelper med å eliminere mye av kjøpsbeslutningene. Med alt inkludert tillater det DIY-installatører å skape en skånsom overgang fra innendørs til utendørs oppholdsrom.

Det må sies at selv om lavspenningsbelysning er enkel å installere, kan det ta litt tid og erfaring å «lære» hvor de beste fokuspunktene ligger og hvor mye lys man skal fokusere på et hus.

For noen ideer og tips, les denne artikkelen om landskapsbelysningsnivåer.

Dekksbelysning og lavspenning

For belysning utendørs kan belysning av trapper, gjerder, dekk og terrasser lavspent belysning være et utmerket valg.

En liten stemning som lyser ut på dekk, under trær på en blomsterkant eller hvor som helst du trenger for å skape en synlig effekt.

Du finner spesialisert dekkbelysning for verandaer, balkonger og dekk som inkluderer trinnlys, innfelt lys, dekklys, ganglys, utenpåliggende lys og mer.

Dekk så vel som uteplasser kan få et helt nytt utseende når innfelt belysning belyser planter et bassengområder og utnytter dyrebart lite utendørsareal.

For dekk og uteplasser som kan inneholde en vannfunksjon undervannsbelysning for den lille dammen, og bakgrunnsbelysning av en foss for de mørke kveldene kan gi dramatiske effekter og skape stemning. Denne artikkelen gir tips fra proffene om lavspent belysning.

Lys i hagen

Belysning plassert i en hage kan være transformerende – sjekk ut disse tipsene for hagebelysning. Se for deg at du sakte går nedover en mykt opplyst sti mens stjernene over glitrer.

Hagestiene lyser forsiktig opp og leder trinnene dine mens du beveger deg mot en opplyst, buet buegang – den er magisk. Ikke glem taubelysning for å skape noen kule lyseffekter!

Disse utrolig billige lavspenningsarmaturene forbedrer og utsetter nye utsikter i landskapet når solen går ned.

Installasjons- og belysningssett

En av skjønnhetene med lavspent belysning er installasjonen.

Det er en enkel prosess som er rimelig og fullstendig, siden de fleste installasjoner kommer i settform for huseiere … tilgjengelig hjemme sentre og jernvareforretninger.

Mange huseiere gjør feilen med å installere landskapsbelysning uten plan – Det er en feil.

Ta deg tid til å finne den beste belysningen som passer for applikasjonen din før du kjøper. Spør deg selv … hvilke stier eller gangveier som må belyses, det burde mest sannsynlig være det første området å lyse opp.

Deretter vil du tenke på plassering av transformator. Til slutt kobler du alt sammen.

Den fine delen er at siden det er lavspenning … er det ingen reelle sikkerhetsfarer.

De fleste lavspenningsbelysning som finnes i hagesentre og boligforbedringsbutikker i dag selges som «komplette belysningssett», dette inkluderer transformatoren, ledningen, alle inventar og installasjonsinstruksjoner, noe som gjør kjøpet til en enkel oppgave.

Generelt er lavspennings utendørsbelysning trygt og veldig enkelt å installere. Bare følg instruksjonene … liten kompetanse er nødvendig. Det er også enkelt å eksperimentere med belysning for å skape all slags stemning utendørs.

De er en enkel måte for DIY-huseieren å legge til rette for, øke husverdien, legge til sikkerhet, drama og utvide bruk av uterommet ditt ut på kvelden.

De er en perfekt løsning for huseieren for å legge den ekstra POP til landskapet og hagen.

Det beste – det er vanskelig ingen regler å følge. La deg tenke på fantasien.