Skip to content

9 rustikke hageideer

8 de juni de 2021

Rustikke hager blir stadig mer fasjonable. Stadig flere ønsker å ha et mer harmonisk forhold til naturen, og det er derfor en av tingene de gjør er å dekorere hjemmene på en slik måte at det er som om de gjenskaper et naturlandskap bak døren til hjemmet.

Hvis du også vil oppnå det, hvis du drømmer om å kunne nyte et storslått landskap, elegant, men også litt «vilt», så vil vi tilby deg noen ideer 🙂.

Hva er den rustikke stilen i landskapsarbeid?

De rustikke hagene er vakre

Først og fremst er det interessant å kjenne kjennetegnene til denne typen hage, som godt kan være ekvivalent med hyttehagene i Storbritannia, de typiske som vi kan finne i det landet. I dem, naturen spiller en veldig viktig rolle: mennesker vil ikke berøre den med mindre det er strengt nødvendig. Faktisk må det kunstige (møbler, fontener osv.) Integreres i det naturlige, og ikke omvendt.

Rustikke hager kan minne oss om tidligere tider, da folk flest bodde i landet. Villblomster lyset opp dagene, og bruk av organiske produkter bidro til å opprettholde balanse i økosystemet. I dag opprettholdes denne ånden i denne typen design, selv om den selvfølgelig, og som har skjedd med alt som omgir oss, har blitt modernisert.

Rustikke hageideer

Nå som vi vet hva en rustikk hage er, la oss se på noen ideer:

Velg planter som lever godt i klimaet ditt …

Utsikt over ville planter

Den ideelle og mest anbefalte er å velge innfødte planter. Det er de som ikke vil gi deg noen problemer fordi de er godt tilpasset til å leve med klimatiske forhold i området. I tillegg, hvis det handler om å respektere miljøet, er det ingenting som å gi en sjanse til de artene som bor i enger, skog eller etc. som er der du bor.

… Og gruppere dem etter dine behov

Gruppere plantene etter dine behov det vil hjelpe deg med å spare vann, og for øvrig for å gjøre vedlikeholdet lettere.

Gjødsle jorden

Fersk hestegjødsel

Bruk økologiske produktersom kompost, mulch, ormstøping eller gjødsel fra planteetende dyr. Næringsstoffene i jorden går tapt ettersom de absorberes av plantens røtter, så det er ikke en dårlig ting å gjødsle innimellom 😉.

Lag mikroklima

Lag mikroklima ved å sette hekker

Selv om det blåser mye i ditt område, eller det vanligvis fryser, det er flere ting du kan gjøre for å gjøre forholdene i hagen din noe bedrefor eksempel å plante høye hekker eller foret planter, velge trær med en bred, tett baldakin, eller sette opp trelliser og dekorere dem med klatretrær.

Sett ting laget av tre (eller imitasjon)

Sett tremøbler i den rustikke hagen din

Tre er det mest populære materialet i rustikke hager, det er derfor hvis du vil dekorere det med den stilen, sette møbler eller trekonstruksjoner eller imitasjon, det er noe som ikke skal mangle.

Gjenbruk alt du kan

Gjenbruk alt du kan

For eksempel, hvis et tre dør, gjør bagasjerommet ditt til et fint sete. Hvis bilhjulene dine går i stykker, må du lage dem vakre blomsterpotter. Nesten alt kan gjenbrukes, til og med knuste leirepotter (her er hvordan) 😉.

Unngå å legge gress

Villblomster for rustikke hager

Gresset er et grønt teppe som krever mye vedlikehold, og den bruker mye vann. I en rustikk hage må respekt for naturressursene herske, og det betyr å ta vare på vannet. Men ikke bekymre deg, det er alternativer, som blomster.

Sett reir i trærne

Nest i et tre

Så lenge det ikke er noen katter i nærheten, er ideen om å sette reir i grenene på trærne, så vel som å drikke fontener, veldig interessant. Du vil tiltrekke deg små fugler som vil gi mer liv til den rustikke hagen din.

Har kyllinger

Kyllinger er ideelle dyr for rustikke hager

Hvis du har nok plass, og du vil ha en rustikk hage, la oss si «ren», tradisjonell, et kyllingekjøtt er et ideelt element. Vær forsiktig, vi snakker ikke om å sette kyllinger i et bur, men om reserver et inngjerdet område hvor disse dyrene kan være i kontakt med friluft og hvor de kan ta tilflukt.

Håper du liker den rustikke hagen din 🙂.