Skip to content

Å karre plenen er nøkkelen til å ha en perfekt hage

12 de juni de 2021

Hagearbeid er mer enn en lidenskap for naturelskere, og enda mer for de som leter etter deres friske luft hjemme i skjønnheten av en velstelt hage.

Sikkert vil du vite farene det gir for hagen din, de døde plantene og bladene som faller og ender opp i jorden, mangelen på mikroorganismer som kan spalte dem forårsaker et ugjennomtrengelig lag under overflaten, denne kappen er kjent som filt.

fjern ugress

Når den vokser for mye og ikke kjempes, torvutvikling ender opp med å være upassende, siden røttene stiger nærmere og nærmere overflaten og forstyrrer utvekslingen av oksygen, noe som kan være dødelig, så for å unngå denne katastrofen i hagen vår, en scarification eller topp dressing av plenen, den mest effektive vedlikeholds- og pleieprosessen mot denne trusselen.

Hvis du ikke er klar over hva denne prosessen handler om eller er i tvil om, vil dette innlegget gi deg de mest effektive og enkle løsningene for å bruke den i din egen hage.

Karpere plenen

Å holde hagen og grøntområdene i god stand er sikkert et viktig mål for hver eier, siden det er disse områdene som visuelt gir en estetikk som harmoniserer hjemmet, er vi enige om at en hus med en forsømt hage eller i dårlig stand, skaper til denne eiendommen et totalt dekadent aspekt til den ytre strukturen, uavhengig av nivået på orden og skjønnhet som finnes inne i huset; Kort sagt, hagen er telefonkortet til hjemmene våre.

Selv om dette poenget er avklart, er det nødvendig å markere visse tider på året der oppgavene knyttet til stell av grønne områder øker betraktelig og kanskje full vilje til å gi deg full oppmerksomhet Til emnet. Men hvis det er noe som må tas i betraktning, er det at våren er den perioden der de nødvendige prosessene utføres for å arbeide med fullstendig vedlikehold av hagen, og å panne er en grunnleggende oppgave i denne vedlikeholdsprosessen.

Mål for scarification

Som diskutert ovenfor, er det grunnleggende målet med scarification å utrydde overflødig filt eller ansamlinger av blader som er lagt på overflaten av plenen.

Det søkes alltid gjennom denne prosessen, a konstant forbedring av torvkvaliteten, sørger for at vannet trenger inn i bakken, og øker nivået av oksygenutveksling som vil føre til fremveksten av en frisk, vakker og grønn plen, som ender opp med å være behagelig for øyet.

Dette er fordelene med scarifying

– Gresset blir tett
– Utvekslingen av oksygen og næringsstoffer forbedres
– Vannet vil kunne nå røttene
– Du vil ha en renere hage
– Reduserer risikoen for sykdommer for plantene dine

Hvordan utføre scarification

fjern ugress

Denne prosessen kan utført med en spesiell maskin eller manuelt, beskriver vi alternativene nedenfor:

Med en maskin

Maskinen det er referert til er scarifier, det er en maskin som har en rulle med vertikale stenger, dette er ansvarlig for å knuse filten uten fysisk anstrengelse

Manuelt

Det manuelle alternativet utføres ved hjelp av en rake, logisk sett økte den fysiske anstrengelsen til denne prosessen med bruk av dette verktøyet, enda mer når filtnivået er høyt, siden mer kraft bør brukes for å fjerne den.

Hvis det er noe som har skjevdannelse til felles i manualen og maskinversjonen, er det det restene av filt som vil bli spredt rundt stedet må fjernes for å forhindre at den legger seg på plenen igjen.

Uten videre håper vi at dagens artikkel har vært til din smak.