Skip to content

Å lage saftige kranser

3 de april de 2021

Dagens bilder kommer fra Rachel Hermansen. Og hun har en tilståelse å gi: Jeg heter Rachel, og jeg er avhengig av sukkulenter.

Når avhengighet går, er ikke sukkulenter dårlige! Og etter å ha sett bildene hennes, tror jeg at jeg godt kan ha litt saftig avhengighet også.

Rachel lager disse utrolige saftige kransene. Hun sier at de ikke er for vanskelige å lage, og at de med ordentlig pleie kan leve i flere år. Jeg elsker hvordan hun har skapt en subtil regnbue i denne kransen ved å velge nøye og deretter ordne sukkulenter med forskjellige bladfarger.

Ved å kombinere forskjellige farger og bladstørrelser og teksturer holder Rachel kransen full av interesse og mangfold. Klikk her for å lære hvordan du lager et saftig topiar.

Sukkulenter er fantastiske for travle gartnere, gartnere som reiser mye eller steder med begrenset vann, fordi de er så tolerante for tørre forhold og omsorgssvikt. Men å være en sparsommelig bruker av vann betyr ikke at en beplantning må se tynn og ekstra. Ved å plante mange forskjellige sukkulenter tett sammen, er den visuelle effekten av frodig overflod, selv om denne typen planting ikke vil kreve all din tid eller føre til en høy vannregning.

Sukkulente planter er ikke bare å bruke sukkulenter! Denne lilla-bladet tradescantia (Setcreasea pallida, Sone 8–11) har fyldig lilla løvverk som står i kontrast til sine saftige ledsagere. Enda viktigere, det tåler også veldig tørre forhold, så det trives mens du deler en gryte som ikke vannes regelmessig. Hvis du velger en plante som elsker vann, kan det se bra ut med en saftig plante, men det vil være vanskelig å holde alt vannet riktig.

En av de store gledene ved sukkulenter er deres intrikate former, som noen ganger ser ut som miniatyrtrær. Her forvandler en liten lekesebra en planting av sukkulenter til en miniatyrjungel.

Det er en elefant i denne jungelen også! Barn – og barnet i oss alle – vil elske dette. Klikk her for å lære å lage pottejord til sukkulenter og kaktus.

Har du en hage du vil dele?

Har du bilder å dele? Vi vil gjerne se hagen din, en bestemt samling av planter du elsker, eller en fantastisk hage du hadde sjansen til å besøke!

For å sende inn, send 5-10 bilder til [email protected] sammen med litt informasjon om plantene på bildene og hvor du tok bildene. Vi vil gjerne høre hvor du befinner deg, hvor lenge du har hatt hagearbeid, suksesser du er stolt av, feil du har lært av, håp om fremtiden, favorittplanter eller morsomme historier fra hagen din.

Hvis du vil sende bilder i separate e-poster til GPOD-e-postboksen, er det helt greit.

Har du en mobiltelefon? Merk bildene dine på Facebook, Instagram eller Twitter med #FineGardening!

Du trenger ikke å være profesjonell hagefotograf – sjekk ut tipsene våre om hagefotografering!

Mottar du GPOD på e-post enda? Meld deg på her.

138138