Skip to content

Å si farvel til Cynthias hage i Rwanda, dag 1

22 de februar de 2021

Dette er oppkjørselen vår. Hvis du parkerte bilen bak, ville du gå denne veien for å komme til inngangsterrassen og inngangsdøren. Det overhengende treet til venstre er en hvitblomstrende Plumeria sp. I løpet av det siste året har vi plantet palmer på begge sider av den halvsirkulære oppkjørselen. Ellers er dette området for det meste plantet i gule dagliljer, små rosa buskroser, Salvia leucantha eller meksikansk salvie, oransje Lantana-kamera og burgunderblader. (August)

For et par år siden (februar 2012) besøkte vi hagen til Cynthia Goodson i Rwanda (HER og HER), og vi ble alle forelsket i den. På den tiden understreket hun at hun ikke kunne ta æren for hagen, siden hun hadde flyttet dit bare noen måneder før. Vel, hun kan absolutt ta æren nå! Hun sendte inn en rekke bilder av det hun har holdt på med de siste to årene, og det er fantastisk! Hun sier, «Vi flyttet til dette huset i Kigali, Rwanda, i 2011. Det er en diplomatisk bolig, så vi bruker terrassen og hagen til mottakelser og andre store arrangementer ganske ofte. I løpet av de siste nesten tre årene har vi gjort en rekke endringer. til hagen, men det største var å åpne området foran terrassen med gress og utvide plantesengene langs den større plenen nedenfor. Hvis du vil vite mer om hagen, som vi faktisk forlater ganske snart, vær så snill ta en titt på bloggen min, innhegning, og klikk på «Vår hage» under «Kategorier» i høyre sidefelt (eller bare klikk HER). Disse bildene er tatt mellom april og november 2014. » Hvordan orker du å dra, Cynthia? Hagen er fantastisk, og tok tydeligvis MYE inspirasjon og arbeid. Tusen takk for at du fikk oss en oppdatering! *** Cynthia sendte inn så mange flotte bilder at jeg ikke kunne redusere dem, så vi tilbringer to dager til i hagen hennes, imøtekommende i 2015! Følg med….

Dette er også langs oppkjørselen, med utsikt mot akasietreet vårt. Det er en Ravenalas madagascariensis eller en håndflate bak den. Det kan være lurt å sammenligne disse to bildene med de i dette området i denne bloggen i 2012. (juni)
Plantesengene i dette området ender i spisse vinkler, så vi avsluttet dem med steinbelegg. (Juni)
En annen utsikt over akasietreet, som nå har orkideer som vokser mellom grenene. (April)
Gulblomstrende orkideer i akasietreet. (November)

Sving til venstre fra det siste bildet, dette er inngangen til terrassen og huset. Dessverre har krepsemyrtelen på venstre side aldri trivdes (mugg), og jeg tror jeg vil ta den ut og flytte det lille palmetreet mellom pottene (i midten) til det stedet.
Den øvre plenen foran terrassen. Da vi ankom i 2011, var det 3 «- 4» klippte hekker på hver side av dette rommet, med bare en 3 «bred gresssti nedover i sentrum. Kolonnene var dekket av vinstokker. Arrangementet fikk terrassen til å føles klaustrofobisk og skjulte den fantastiske utsikten. (Juli)
Det er to støttemurer (3′-4 «høye) mellom den øvre plenen og den nedre plenen, med et planteseng mellom dem. På dette bildet, fra høyre: en oransje-blomstrende tropisk hibiskus, oransje Kniphofia uvaria, blå Evolvulus «Blue Sapphire,» Graptopelum i potter og gule dagliljer. (August)
Snu fra det siste bildet – i nedre venstre hjørne: broket dekorativ ingefær; og i midten: en stor Croton-busk (begge vokser i det midtre plantesengen mellom de to støttemurene. Den gråblå saftige er Kalanchoe, muligens «millionmor», K. daigremontiana. Det er en veldig stor rød- blomstrende Mussaenda erythrophylla vinstokk (aka «Ashanti blod») vokser opp i akasietreet. Bladene og skivbladene ser veldig ut som en julestjerne. Akasiaen hadde også små hvite blomster på dette bildet. (april)

De rosa blomstene til venstre er Clerodendron thomsoniae var. delectum. Det er et vintre som jeg har vokst på 4 «høye støtter. (April)En uidentifisert liten busk steg i samme område. (April)Dette er plassen i den andre enden av terrassen. En annen Mussaenda er til høyre. (Juni)