Skip to content

Å ta hensyn til utvalget av urbane trær

22 de juni de 2021

Urbane trær. De som pynter gatene våre, men også hagene våre. De mest egnede artene velges ikke alltid, noe som kan være en dødelig feil, siden deres rotsystem ender med å løfte fortauet eller bryte rørene. Det er ikke et problem med plantene, men av personen som valgte å sette treet akkurat det stedet.

Hvis du vil unngå å ta risiko av denne typen, er det viktig å ta hensyn til en rekke ting som vi vil kommentere nedenfor. Disse tipsene er like gyldige hvis du vil plassere treet i nærheten av huset eller bassenget.

Velg riktig art

Hackberry

For å gjøre et riktig utvalg av urbane trær er det nødvendig å lage et forrige studie av artene som vi ønsker å sette. I tillegg til å velge de som best tilpasser seg klimaet og jordtypen vi har, er det veldig viktig å ta hensyn til veksthastigheten, løvverkets oppførsel (om det er løvfellende eller flerårig) støtter beskjæring og spesielt vannbehovet. Generelt har arter som lever i nærheten av elver som pil eller populær, eller som vokser raskt, en «aggressiv» rotsystem.

Det anbefales heller ikke å sette trær med en tendens til å ha tykk stamme, som Ficus. Kanskje det mest hensiktsmessige er Ficus benjamina, siden det er en art med middels høyde hvis bagasjerommet vanligvis ikke måler mer enn 40 cm i diameter, men det må også holdes i sikker avstand (minst fem meter) fra rørene.

Vedlikehold

Melia

Det er veldig vanlig, både i husholdning og urbane hagearbeid, å beskjære trær. Det er en tendens til å tenke at jo mer den beskjæres, jo bedre utvikling og vekst vil den ha, men virkeligheten er veldig annerledes. Å mestre beskjæringsteknikken tar tid – ingen lærer den første dagen. For å gjøre det bra trenger du, i tillegg til å ha et godt grunnlag (det vil si å kjenne teorien godt), opplevde noen å lære deg. Beskjæring skal ikke være «tortur» for planten, men noe som gjør at den kan fortsette å utvikle seg normalt.

Alle planter, i deres naturlige habitat, beskjæres. Beskjæreren i dette tilfellet er: vinden, grener som faller på andre planter, dyr, … Våre planter kan ikke ha nytte av alt dette, og det er derfor vi er de som må ta vare på beskjæring av dem. Men alltid fra respekten mot grønnsaken. I Spania er det en stor tendens til å beskjære grenene før bladene visner og faller, kanskje for ikke å måtte samle dem senere. Dette skal ikke gjøres. Hver plante har sin oppførsel, og det må beskjæres til rett tid, verken før eller etter. Først da kan vi få virkelig sunne og vakre trær.