Skip to content

Agrostis stolonifera

8 de juni de 2021

I dag skal vi snakke om en type gress som vokser hovedsakelig i tempererte soner, og som er kjent og verdsatt for å ha god dekning av bakken. Det handler om Agrostis stolonifera. Den har et lavt, kompakt utseende og har mange knopper som gjør det mulig å dekke ganske mange områder av et felt helt. Dette er det som gjør det så godt kjent for alle. Den tilhører familien Poaceae som har mer enn 100 arter av urter. De fleste artene av Poaceae-familien er flerårige, så de vil bidra til å holde plenen aktiv gjennom året.

Hvis du vil vite mer om Agrostis stolonifera, I dette innlegget skal vi forklare alle egenskapene og hvordan du skal ta vare på det slik at det varer så lenge som mulig.

Hovedtrekkene

Agrostis stolonifera

Det er en type gress som er mye brukt til å dekke enger og omgi golfbaner og hager som er ganske eksklusive. Det er ganske etterspurt etter å ha både god estetisk kvalitet og høy ytelse når det gjelder pleie. Den viktigste bruken er dekorativ, og avhengig av bruken som skal gis og typen kutt som skal lages, kan den brukes alene eller kombineres med en annen art for å å kunne få en plen som er mye lettere å ta vare på hele året.

Det er hovedsakelig preget av å ha en serie relativt åpne blomsterstander. Den har noen små pigger som ligger på hvirvlede peduncles på aksen. Den har også noen lim som er omtrent like store i størrelse til hverandre. Limene er sterile kapper som ses i nesten alle planter som tilhører familiene Gramineae, Poaceae og Sedge.

Bladene til denne arten er ganske skarpe og flate, noe som fører til at når den kuttes, produserer den vanligvis små kutt i huden. Disse bladene er blågrønne og har en ganske kort ligule uten atria. Stilkene kryper og røttene er knotete. Når det gjelder blomstene deres, vokser de vanligvis i løse panicles, og det er en blomst for hver spikelet. Frøet til Agrostis stolonifera den er ganske liten. Faktisk for å få et gram frø fra denne gressarten Det trengs omtrent 15 000 frø.

Innhøstingen er noe vanskeligere, noe som øker prisen i markedet. Blomstring skjer mellom månedene juni og august.

Habitat og reproduksjon av Agrostis stolonifera

Den naturlige tilstanden, denne planten er innfødt i Europa og den finnes rikelig i de spanske gresslettene. Vi kan også finne det i Brasil, Argentina og noen deler av Nord-Amerika. De har god evne til å tåle kulde og overflødig fuktighet, slik at den kan overleve noen flom eller kunne leve nær elvenes bredder.

Som et resultat kan den vokse i åpne skogområder, grove gressletter, ved veikanter, noen ledige tomter, hekker og som ugress på noe jordbruksland. Når det gjelder jorda, kan vi se at den er fordelt i et område der jorda er middels fattig og sur. Det er en veldig velsmakende plante for husdyr.

For at denne planten skal reprodusere riktig, må jorden være egnet og finkornet. Den mest anbefalte temperaturen, selv om den tåler kulde, det er mellom 20 og 30 grader. Når du sår Agrostis stolonifera, er det bedre å vente på begynnelsen av sommeren eller høsten. Hvis miljøforholdene er passende, kan den vokse på bare 15 dager etter planting.

Det er en art som trenger mange timer med lys om dagen og fuktighet. Det mest optimale er å få det til å ha ca 16 timer med lys. Reproduksjonssyklusen er ganske lang og oppnås mellom månedene april og september. Den største mengden frø som kan samles, blir laget i juli.

Bruk av Agrostis stolonifera

Gressklipping

Det er en art med stor fôrinteresse, selv om den ikke er velsmakende for sau, men den er for storfe. Det er effektivt i dårlig jord, slik at det kan overleve noen branner, da det bevarer jordstengler og frø.

Blant de vanligste bruksområdene vi finner er å dekke golfbaner. Det er en ganske invasiv plante og kan lage en matte som nesten perfekt dekker hele bakken der den er plantet. Til tross for sin dekorative skjønnhet, blir de ikke brukt på grunn av de høye vedlikeholdskostnadene.

Det må tas i betraktning at selv om det kan være i den tørre årstiden, trenger denne plenen en stor mengde vann hver dag. I tillegg er det nødvendig å tilsette gjødsel og kontrollere de forskjellige skadedyrene det kan angripes med. Bare med disse strenge bekymringene kan vi se hele skjønnheten til det fulle. På grunn av disse høye vedlikeholdskravene, er det ikke tilrådelig å bruke i hager, selv om det gir utmerket dekning.

De aller fleste plener med stor ornamental verdi har Agrostis-arter i sin blanding. Den kan brukes enten alene eller sammen med andre gressarter. Vi må huske at det påvirkes av sommerens høye temperaturer, så vi må øke vanningen enda mer. Det tåler ikke skygge eller tung tramping i det hele tatt.

For å opprettholde det må vi klippe det ganske lavt. Den mest anbefalte er å la den stå med bare en eller to cm. Du må klippe den to eller tre ganger i uken om sommeren. På denne måten garanterer vi at den bedre kan overleve tørke. For å gjøre et mest mulig effektivt kutt bør du bruke en spiralformet gressklipper.

Det anbefales å bruke noen forebyggende soppdrepende midler i øyeblikkene med størst risiko, som vanligvis er om våren og sommeren. Det er heller ikke tilrådelig å så i løpet av månedene med intens varme.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om Agrostis stolonifera.