Skip to content

Gress (Cynodon dactylon), gresset som er mest brukt til plener

14 de juni de 2021

Urten kjent under det vitenskapelige navnet Cynodon dactylon Det er den klart mest brukte både på hageplener og idrettsplasser i Middelhavsregionen. Ikke bare er det enkelt å vedlikeholde, men du trenger ikke å vanne det for ofte.

Så hvis du bor et sted hvor temperaturene vanligvis er høye det meste av året, og du vil ha et grønt teppe som ikke trenger mye pleie, foreslår vi at du får frø fra Cynodon, en plante som vi skal fortelle deg absolutt alt.

Gressets egenskaper (Cynodon dactylon)

Cynodon dactylon urter

Hovedpersonen vår er en rhizomatøs flerårig urt som produserer stolons. Det er kjent under forskjellige vanlige navn som bermudagrass, gress, fint gress, gress, bermudagras eller bermudagrass. Den tilhører Poaceae botaniske familie og er innfødt i Nord-Afrika og Sør-Europa.

Det er preget av å ha grågrønne blader som blir gulaktig i kulden. De er 4 til 15 cm lange og er noen ganger villøse på undersiden. Stilkene er oppreist eller sømløse, fra 1 til 30 cm lange. Blomstene vises gruppert i pigger 2 til 3 mm lange, glatte.

Den tåler godt tørke takket være rotsystemet, som kan vokse mer enn to meter dypt. Til tross for dette har den ikke den nødvendige kraften til å forårsake skade på rør eller gulv, så den kan plasseres i nærheten av dem uten problemer, helst som en enkelt art, siden den har en invasiv natur og har en tendens til å balansere blandingen.

Hvis du fortsatt vil kombinere det med andre, anbefaler vi følgende:

  • Agrostis stolonifera (Ruggress)
  • Festuca arundinacea

Hvilken omsorg trenger du?

Utsikt over Cynodon dactylon

Dette er en veldig lett å vedlikeholde urt. Som alle planter har det imidlertid også sine preferanser, som er følgende:

plassering

Den må plantes i et område der den vil direkte sollys, ideelt sett gjennom dagen. Den tåler skygge veldig dårlig, til bladets punkt kan bli hvitaktig på grunn av mangel på klorofyll.

Irrigasjon

Irrigasjon bør være hyppig i de varmeste månedene, og forhindrer at jorden tørker ut for mye til at den ser så dypgrønn ut. Ideelt sett er vanning planlagt slik at den får minst litt vann hver dag. På den annen side, om høsten og vinteren, bør vanningene være fordelt når det stopper veksten.

Abonnent

Viktig å betale med gjødsel rik på nitrogen en gang i måneden fra våren til sensommeren / tidlig på høsten for å holde det ser pent ut hele året.

til vanlig

Den vokser i alle typer jordsmonn, unntatt i syrer (pH mellom 4 og 6).

Såing

Frøene må sås på våren. For å gjøre dette vil det først være praktisk å forberede landet ved å fjerne de ville gressene og steinene, utjevne det og installere drypp vanningsanlegget. Etterpå spres frøene og prøver ikke å danne hauger, rullen passeres og vannes.

De begynner å spire veldig snart, etter 3-4 dager.

Beskjæring

På grunn av den raske veksten det vil være nødvendig å passere klipperen ofte. Klippehøyden må være mellom 2 og 5 centimeter.

Plager og sykdommer

Dollar Spot-symptomer

Det er veldig tøft. På kysten kan den bli påvirket av soppen Sclerotinia homoeocarpa, som forårsaker sykdommen som kalles Dollarspot. Når det skjer, vises mer eller mindre sirkulære områder der gresset ser tørt ut.

Behandling består av fjern den berørte delen, planer bakken, så noen frø og behandle plenen med soppdrepende middel for å forhindre spredning av denne mikroorganismen.

Multiplikasjon

Enkelt gjengitt av stolons og av frø.

Rustikk

Den tåler godt kulde og svak frost på opp til -2 ° C, men du må vite når temperaturen faller under 10 ° C, kan bladene bli litt stygge. Derfor, hvis du bor i et område der det vanligvis oppstår frost, selv om det er veldig sporadisk og kortvarig, er det sterkt tilrådelig å ha en plen som har Cynodon dactylon og en av de to artene som vi har nevnt før.

På denne måten vil det grønne teppet ditt se grønt ut året rundt, og ikke med brune områder i den kaldere sesongen.

Nysgjerrigheter

Hage med gressplen

Dette er en ideell urt for hager, uavhengig av hvor mange som bor i huset. Motstår veldig bra fotspor i tillegg til gjenoppretter utrolig raskt fra eksterne angrep i vekstsesongen.

Men hvis dette virker lite for deg, la meg fortelle deg det tåler midlertidige flom uten problemer, noe som aldri gjør vondt å vite når du er på et sted der regnet noen ganger faller på en voldsom måte.

Hva tenkte du på Cynodon dactylon? Det er en fantastisk urt, tror du ikke? Hvis du vil ha en utrolig plen som er lett å ta vare på, ikke nøl med å få frø fra denne planten.