Skip to content

Alhambra Gardens

3 de juni de 2021

Hvis det er et sted i Spania hvor du kan se en fantastisk arabisk hage, er det i Granada, i det autonome samfunnet Andalusia. I et område på 105 tusen kvadratmeter kan du se en hage der en farge dominerer: grønn. Grønt er, som vi vet, fargen på håp, og selv om vi ikke vet om dette ble tatt i betraktning av de opprinnelige eierne, er det absolutt noe som forsterker betydningen som deres spesielle paradis hadde for dem.

Arabisk kultur har alltid vært nært knyttet til religion. Av denne grunn er det å besøke Gardens of the Alhambra å nyte det de trodde ville være en etterligning av stedet der de ville hvile etter sin død. I dag, enten du er troende, agnostiker eller ateist, er det nesten sikkert at hvis du elsker hagearbeid og planter, kommer du til å undre deg når du reiser til dette hjørnet av Granada.. La oss få vite historien.

Historien om Alhambra Gardens

Alhambra har en av de vakreste hagene i verden

For å snakke om hagene er det uunngåelig å først snakke om Alhambra. Hva er Alhambra? Noen ganger blir det presentert for oss som et palass omgitt av trær og busker, men for de som har besøkt det, vil de vite det i virkeligheten er det mer enn ett palass, mer enn en hage, og hvis det ikke var nok, har det også en festning. Hele dette ensemblet var designet for å være nær byen, men litt av veien.

Alhambra ble også kalt og kalles fortsatt «La Roja», men det er ikke klart om det er på grunn av fargen på fasaden til bygningene, eller om den stammer fra navnet til grunnleggeren, Abu al-Ahmar, som bodde mellom 1238 og 1273, og det er kjent at han var rødhåret. I alle fall, Alhambra ble bygget for å huse emiren og hans domstol, og det tjente absolutt sitt formål som det fremgår av de mange rommene og boligområdene det har.

Og av dem alle er hagene en av de viktigste. For Nasrid-riket kunne et hus ikke unnfanges uten hager eller frukthager. De ønsket å kunne gå et sted å slappe av, og beskytte seg mot de høye temperaturene som kan nås om sommeren (35-40 ºC, noen ganger mer). Å sitte på en stige, i skyggen av trær og i nærheten av fontener eller dammer, må absolutt ha vært et av dagens beste øyeblikk.

Vann, et verdifullt og ivaretatt element i Alhambra

Araberne har alltid tatt godt vare på vannet; ikke forgjeves, de bor på steder der det er ganske knappt. Faktisk er mange ord vi bruker i dag faktisk arabisk, som aljibe (som kommer fra al-Gubb) eller trerist (leie). Den første er et stort vannreservoar, vanligvis bygget under bakken; den andre er en slags barriere eller lav vegg som er laget med jord eller andre materialer plassert rundt plantene slik at vannet konsentrerer seg der.

I Granada faller det i gjennomsnitt 536 millimeter nedbør per år, sommeren er den tørreste årstiden. Det er derfor viktig å ta hensyn til dette når du designer en hage. Av denne grunn, vi vil se en serie fontener og kanaler i hele hagen. Noen av dem brukes til vanning, andre til forbruk, og andre for å kjøle seg ned..

Hva heter Alhambra-hagene?

I Alhambra skiller Alcazaba, Partal Gardens og Generalife Gardens seg ut. La oss snakke litt om hver enkelt:

Alcazaba

Alcazaba er en av hagene til Alhambra

Alcazaba er en av de eldste delene av Alhambra. Den ble bygget i løpet av Mohamed I, som beskyttet slottet med en mur, og fikk bygget tre tårn: Quebrada, Tribute og Vela. Med de kristnes ankomst ble den reformert, og senere ble den brukt som et fengsel.

Senere ville det bli forlatt, selv om det selvfølgelig mot slutten av 1800-tallet og begynnelsen av det 20. en serie arbeider ville bli utført for å gjenopprette det og forskjønne det med sypresser og busker som ville revitalisere det.

Partal Gardens

Partal er en del av Alhambra

Når vi forlater den nordlige veggen av Alhambra på venstre side, finner vi et stort basseng i midten av det de kaller Partal. Begrenset med en rekke bygninger, den viktigste av dem er Palacio del Partal som ble antatt rundt 1300, i løpet av Sultan Muhammad III, noen palmer, sypresser og en fantastisk lav hekk.

Hagene som vi ser i dag, er imidlertid blitt renovert i en nyere tid: rundt 1930-tallet. den opprinnelige arabiske designen har blitt respektert, siden det faktisk antas at Nasridene i dette området, spesielt i nærheten av elven Darro, bygde sin første palatsbebyggelse.

Generalife

Generalife er en av hagene i Alhambra

Generalife er en villa med hager der Nasrid-kongene ville hvile. Her er det en frukthage og en serie uteplasser designet etter retningslinjene til Nasrid-kunsten. En stor kanal, kjent som Acequia Real, har ansvaret for å bringe vann til hageplantene og senere til Alhambra.

Et annet symbolsk sted i dette området er Patio del Ciprés de la Sultana, som er tilgjengelig fra Sala Regia. Den ble bygget mellom slutten av 1300- og 1300-tallet, og har vært hovedpersonen i mysterier i Granada-tradisjonen. For mange er det en av de vakreste hagene i verden.

Hvor mye koster inngangen til Alhambra i Granada?

Hagene til Alhambra er et utrolig sted. Av denne grunn, hvis du vil dra, må du vite det timene er fra mandag til søndag fra 8.30 til 20 på ettermiddagen, og at det er seks typer billetter, avhengig av hva du vil besøke:

  • generell: 14,85 euro.
  • Generalife og Alcazaba: 7,42 euro.
  • Nattbesøk i Nasrid-palassene: 8,48 euro.
  • Nattbesøk på Generalife: 5,30 euro.
  • Kombinert besøk av Alhambra og Rodríguez-Acosta Foundation: 18,03 euro.
  • Alhambra opplever: 14,85 euro.

Uansett, før du går, anbefaler vi at du besøker det offisielle nettstedet for å finne ut nøyaktig hvor mye det koster og hva timene er.

Så ingenting, hvis du vil ha en uforglemmelig dag, gå gjennom hagene til Alhambra, ikke nøl med å besøke dem så snart du har en sjanse. Du vil ikke angre på det.