Skip to content

Alt om papyrus

6 de juni de 2021

Dette er en plante som har sett fødselen og døden til en av de første sivilisasjonene (noen eksperter sier at den var den første) på jorden: det fra det gamle Egypt. Den vokste ved bredden av den lengste elven i verden, Nilen, og ble brukt av egypterne til å lage første rolle av verden, og som en konsekvens også den første boka. Men i tillegg var det også vant til det lage båter, som kunne reise korte avstander og var veldig nyttige for å lage korte transporter. Ikke lenge etter begynte de å lage trebåter, men de brukte alltid denne planten til å skrive sin historie.

De Papyrus, hvis vitenskapelige navn er Cyperus papyrus, er en svært ettertraktet plante av de som tiltrekkes av Egyptens historie, men også av de som ønsker å ha en annen vannplante i sine dammer.

Papyrus opprinnelse og egenskaper

Papyrus er en plante som er lett å dyrke

Papyrus er en rhizomatøs urteaktig plante som vokser til 2-3 meter. Dens blader, sett på lang avstand, ser ut som pomponger av ballerina som vokser oppover og deretter faller litt. Hele planten har en nydelig gressgrønn farge. Den blomstrer om sommeren og produserer veldig små blomster gruppert i gulbrune blomsterstander. Dens vekst er veldig rask hvis den har de rette forholdene, og noe langsommere hvis den mangler vann eller klimaet er for kaldt for det.

I hagearbeid kan den brukes som en damplante, men den vil se like bra ut i en gryte eller midt på plenen, så lenge den har direkte lys, da den ikke vokser godt i halvskygge. Den kan også holdes innendørs så lenge den har godt naturlig lys.

Hva er pleien med papyrusplanten?

Hvis du tør å ha en kopi av Cyperus papyrus, anbefaler vi at du gir følgende pleie. Du vil se at det virkelig er en veldig takknemlig plante:

plassering

Det er en plante som må være i utlandet helst i et område som er direkte utsatt for solen. I alle fall må det også sies at den kan leve i halvskygge så lenge den er på et lyst sted.

På den annen side vil det være en god innendørs plante hvis mye naturlig lys kommer inn i rommet det er i.

Jord eller underlag

  • Verft: landet må være rikt på organisk materiale, med god drenering.
  • Blomsterpotte: substratet som skal brukes kan være det universelle substratet for planter som de for eksempel selger.

Irrigasjon

Papyrus vokser raskt

Vanning må være hyppig. Vi kan ikke glemme at det er en plante som lever på bredden og bredden av elver, så vannbehovet er høyt. Faktisk, daglig vanning kan være nødvendig hvis været er veldig tørt og varmt, spesielt hvis den blir dyrket i en gryte siden jorden i en container tar kortere tid å tørke ut. Det er til og med en god ide å velge å legge en tallerken under gryten.

Abonnent

I løpet av hele vekstsesongen (vår og sommer) er det veldig interessant å gjødsle papyrus regelmessig hver 7. til 10. dag. For dette vil fortrinnsvis organisk gjødsel bli brukt, i henhold til indikasjonene spesifisert på produktemballasjen for å unngå overdosering. Den mest anbefalte er guano, for rask effektivitet, og kyllinggjødsel så lenge den er så tørr som mulig eller er kjøpt klar til bruk (de selger den).

Multiplikasjon

Den gjengir enten ved planteinndeling, eller kutte en stilk -med blomster- og legge den i en bøtte med vann opp ned; altså med bladene nedsenket.

Metoden til reproduksjon av frø som er sådd i frøbed, anbefales ikke, da det er ganske komplisert, først å få disse frøene og etter at de spiser. Levedyktighetsperioden er veldig kort.

Planting eller transplantasjonstid

Våren er en god tid å plante den i hagen, eller å bytte den til en større kjele om nødvendig.. Men hvordan vet du om anlegget ditt trenger mer plass? Dens røtter er ikke invasive, så når de okkuperer hele containeren, er det eneste som vil skje at den vil slutte å vokse.

Men det er nettopp detaljen du må veilede deg, siden når den har okkupert hele potten, er det når den trenger mer plass. Uansett, og dette sier jeg deg fra min egen erfaring, vil ingenting skje hvis du har en papyrus i en gryte på omtrent 50 centimeter i diameter, og den ikke vokser mer, ikke bekymre deg fordi det vil være bra. Du kan hvis du vil kutte av noen stilker, men gutt, trenger du ikke.

Rustikk av papyrus

Papyrusblomster er brune

Den tåler veldig mild frost ned til -2 ° C, men den vil leve bedre hvis den vokser i klima med temperaturer over 10 grader. I løpet av kalde vintre vil bladene og stilkene sannsynligvis visne, men vil spire igjen om våren (unntatt i sterk frost).

Hva syntes du om papyrusplanten?