Skip to content

Alternative alternativer til gress

24 de juni de 2021

Drømmen til mange er å ha det flotte grønne teppet i bunnen av husene sine, den etterlengtede plenen som dekker alt og lar oss nyte naturen mens vi nyter en deilig te.

Dessverre kan ikke alltid drømmen bli virkelighet, enten på grunn av ulemper i terrenget, fordi plenen er for dyr, fordi den krever mye stell eller det krever et stort forbruk av vann.

Den gode nyheten er at det er det alternativer til gress som gjør at uterommet ser veldig grønt ut.

Gresserstatninger

Gresserstatninger

Det er noen planter som vokser sidelengs, de er ideelle for å dekke bakken fordi de sprer seg, og siden de er lave planter, forstyrrer de ikke passasjen. I noen tilfeller får de et slags veldig fargerikt teppe som gjør dem attraktive og et godt valg.

Noen av alternativene er: Gazania, Dichondra repens, Santolina, Cerastio, Alison, Ajuga, Alternantera, Verbena, Limpia repens, Timian, Cat’s claw, Lion’s claw, Lamprantus, Sedum, Creeping rosmarary, Cotoneaster, Ivy, og noen andre.

De er kjent som møbelplanter og de trenger mindre vann enn gress.

Holland Clover

En annen plante som er mye brukt som erstatning for gress, er Mus øre. Det offisielle navnet er Dichondra repens, og det er en sterk grønn plante hvis blader er nyreformede. En av fordelene med dem er at de bruker lite vann, men ulempen er at de blir brune i kaldt klima.

Det er også Holland Clover, som danner en tett grønn kappe. I dette tilfellet vil hagen din se veldig grønn ut, selv om den ikke anbefales i nærheten av svømmebassenger, da den er glatt. I dette tilfellet kan noen busker være et bedre valg, spesielt de som vokser til sidene og oppnår ønsket veggbekledning.

Den nye trenden

De siste årene har det blitt sett mye på å erstatte plenen med en dekorasjon som består av furubark. Selv om den samme effekten ikke oppnås, er de vakre og mye lettere å ta vare på, da de ikke krever rikelig vanning og er mer motstandsdyktige mot utseendet til ugress. Dette hjelper også at det ikke er så nødvendig å ha en god gressklipper, noe som vil spare oss penger på denne typen investeringer for vedlikehold av hagen.

Det negative aspektet er at selv om vi sparer på den ene siden, er disse bjeffene dyre, og det er vanlig at smuss og rusk fra flygende blader akkumuleres i dem.