Skip to content

Alternativer for å forbedre en dårlig drenert hage

25 de juni de 2021

Vil du ha en grønn og rikelig hage med eksemplarer? Da bør du ta hensyn til jorddrenering, det vil si jordens kapasitet til å absorbere vannproduktet fra vanningen eller regnet.

Det er flere måter å sjekke hvordan hagejorden er, fra å grave et hull i bakken og se når vannet renner ut til å sjekke om det dannes pytter etter et regn.

Når du kjenner terrenget du har å gjøre med, er det på tide å tenke på passende løsninger for forbedre drenering i tilfelle mangler. Hvis du virkelig finner mange dreneringsproblemer, er det best å plassere et nettverk av dreneringsrør for å løse rotproblemet, men hvis problemene ikke er så alvorlige, er det mellomliggende alternativer som vil hjelpe deg med å forbedre dreneringen.

Lag øreringer på bakken: slik at vannet kan renne til og fra siden eller inn i en renne. Dette systemet tjener til å lede regn og vanningsvann.

Utjevning: det handler om å utjevne bakken for å unngå uregelmessigheter som kan føre til opphopning av vann.

Lag grøfter eller takrenner: du kan gjøre dem ved foten av en skråning for å lede vannet.

Lag rygger eller rygger: dette er små åser eller jordhauger der du kan plante prøver slik at mindre vann akkumuleres i dem.

Lag vertikale avløp: det er et system med brønner som er laget til en undergrunn slik at avløpsvannet blir avsatt der.

Valg av art: du kan alltid velge hvilken type planter, trær og frukt du vil plante i henhold til jorda du har, og velge de som er mer motstandsdyktige mot dårlig drenering hvis du har det.

– Legge til organisk materiale og sand: dette vil tillate deg å lufte jorda og gi den struktur for å forbedre vanninfiltrasjonen.

Kontroller vanning: i henhold til typen av drenering, bør du vanne mindre for å unngå at det blir beholdt for mye vann i jorden.

Lær mer – Lav irrigasjon gressgress valg for miljøvernere

Kilde – Infojardín

Foto – Kvinne i dag