Skip to content

Anbefalinger for å installere kunstgress rundt trær

16 de juni de 2021

I et ideelt univers ville alle mennesker ha et vakkert grønt gress, som vil bli tatt godt vare på, uavhengig av hvilken type klima der de bor.

I det samme universet, gresset ville vokse perfekt opp til høyden folk vil ha, enten det hele tiden er i full sol eller i skygge, så de ville ikke trenge å kutte den, vanne den og til og med bruke behandlinger for å drepe insekter og dårlige urter.

Kunstig gress skader trerøttene

bruk av kunstgress

Det er mulig at du endelig kan ha den ideelle plenen du har ønsket deg så mye at den er fri for sykdom, insekter og det trenger ikke vedlikehold, siden det er kunstig gress.

Imidlertid, og som alt i verden, er kunstgress også det har sine fordeler og ulemper. En av de største bekymringene når du installerer kunstgress er gjør det rundt trærne Og når vi tenker på dette, vil vi vise deg den beste måten å bruke kunstgress i nærheten av trær.

Kan kunstgress virkelig skade røttene til et tre?

problemer med kunstgress

Vanligvis velger folk bruk kunstgress i nærheten av trærne, fordi de ikke kan få ekte gress til å vokse i det området.

De tettere baldakinene er generelt ansvarlige for at et bestemt område av bakken får mye skygge, og som en konsekvens vokser ikke gresset der, slik at bare treets røtter kan få alt vann og næringsstoffer som har jorden rundt seg.

En av fordelene med kunstgress er at kan du spare penger, siden det ikke er nødvendig at du vanner, gjødsler eller bruker noen form for behandling på gresset. Også en annen fordel er at kan du beskytte trærne dineSiden de aller fleste kjemiske herbicider og plantevernmidler som ofte brukes til å holde plener sunne, har de en tendens til å skade dem, samt skade prydplanter og drepe små nyttige insekter.

På samme måte fører kutting av ugresset som er veldig nær treet, at stammen på treet blir skadet sammen med røttene, og forårsaker åpne sår som kan være opprinnelsen til skadedyr og noen plen sykdommer.

Kunstgress kan nå virke som det beste alternativet for deg, men trerøtter krever nok vann og oksygen for å overleve. Logisk sett reiser dette følgende spørsmål:Kunstig gress skader faktisk trerøttene? Og svaret er at det avhenger av hvilken type kunstgress du bruker. Hvis det er en god kvalitet kunstgress Hvis det er ganske porøst, vil det mest sannsynlig gi tilgang til vann og oksygen, slik at det ikke skader røttene til treet.

Imidlertid, hvis du bruker en kunstgress som ikke er porøst nok, vil det være umulig for vannet og oksygenet at røttene trenger så mye for å overleve for å nå dem. Så sikkert ender denne typen kunstgress med å drepe og sterilisere jorda under treet og alt på det, til og med hva det finner rundt det.

Som vanlig, kunstgress brukes på idrettsplasser, siden det ikke er behov for å bekymre seg for å skade røttene til trærne eller andre organismer som lever på jorden.

Vi anbefaler at før du installerer kunstgress rundt trærne, tar du deg tid til å forsikre deg om at den typen kunstgress du faktisk har fått av god kvalitet og det gjør at røttene til treet har nok vann og oksygen. Gress av god kvalitet vil også gi et mye mer naturlig utseende.