Skip to content

Hvordan rengjøre kunstgress

2 de juni de 2021

Å ha et kunstgress kan være en god ide hvis vi ikke har så mye vann eller plass tilgjengelig. Det er også perfekt for de som er mer uforsiktige når det gjelder å måtte vedlikeholde plenen. Imidlertid, selv om de er kunstige, krever de noen grunnleggende vedlikeholds- og rengjøringspleie slik at den kan se ut og opprettholde de beste forholdene så lenge som mulig. Her skal vi fortelle deg noen tips om hvordan du rengjør kunstgress.

Hvis du er interessert i å lære å rengjøre kunstgress, er dette innlegget ditt.

Vedlikehold av kunstgress

rengjøring av kunstgress

Husk at for å forlenge plenens levetid og forbedre utseendet, må du følge noen vedlikeholdstips. Å lære å rengjøre kunstgress regelmessig er viktig for å gi det den pleien det trenger. En av hovedaspektene ved rengjøring er gjør det i motsatt retning av fibrenes retning. På denne måten vil vi løfte dem og rense alt organisk materiale som har blitt avsatt i løpet av den tiden det ikke har vært rent. Vi vil også omplassere silisiumsanden.

Vanning av kunstgresset en eller to ganger i måneden er nok. Dette vil hjelpe oss med å holde det rent, selv om vi kan gjøre vanning hyppigere om sommeren. Dette er nødvendig ettersom temperaturen kan synke og fuktighet kan legge seg på kiselsanden. Og dermed, det er mulig å opprettholde den vanlige friskheten til et naturlig gress, men det er det ikke. Vanning anbefales ikke hvis temperaturen er under null som isen kan og vil slite latexbunnen gjennom årene.

Hvis du vanner plenen med jevne mellomrom, blir det kjøligere, og det vil sikre at fargenes egenskaper opprettholdes lenger. Du vil også forhindre flekker i å legge inn og forlenge kunstgressets levetid. På lang sikt anbefales det å bruke en desinfiserende parfyme for å forhindre at insekter legger seg. Det er noen bakterier som begynner å legge seg på plenen vår, og vi kan unngå dem med parfyme.

Et annet aspekt å lære å rengjøre kunstgress er påfyll av kiselsand. Vi må huske at når vinden fra trafikken gjennom plenen, kan sanden samle seg på et sted, bevege seg eller redusere mengden av den. Derfor anbefales det å bytte den ut med jevne mellomrom. Takket være utskifting av kiselsand kan vi opprettholde et godt nivå av oppreist gress. Før du begynner, må du pusse og vanne hele overflaten. Da vil vi søke den nye sanden for å fylle de tomme hullene og ta vare på ladningsnivået som må være rettferdig.

Hvordan rengjøre kunstgress

hvordan du rengjør kunstgresset for å holde det i god stand

Vi skal se etter det perfekte settet for å lære å rengjøre kunstgress. Slik at plenen din alltid er grønn og vakker å se, er å ha en pakke med de nødvendige produktene til den. Pakken må ha desinfiserende parfymer og en stiv børste.

Hvis det er plassert inneslutningsnett i installasjonen for å forhindre at ugress kommer ut, er det ikke noe problem eller bekymring. Uansett kan et sprøytemiddel sprøytes på overflaten fra tid til annen for å eliminere de få urtene som kan vokse. Det er ikke tilrådelig å parkere bilen på gresset, bare av og til. Hvis du ofte slår av væske i bilen, kan det skade og misfarge plenen på grunn av det kjemiske innholdet. Olje, bensin og andre komponenter i kjøretøyer kan føre til at gresset vårt blir fullstendig skadet.

Hagemøblene slipper å skade plenen heller. Takket være den høye utvinningen og fleksibiliteten til fibrene, er bare en børsting nok til å opprettholde generell renslighet. Vi må være forsiktige med ikke dra møbler som er plassert over plenen siden de kan hoppe tråder og etterlate noen områder med skallede flekker. Det anbefales å løfte møblene og ikke dra dem eller bruke pigger eller tepper for å hjelpe oss med å dra dem for ikke å ødelegge plenen.

Tips for ikke å skade den

unngå ulykker i kunstige hager

Vær forsiktig med grilling. Selv om det er brannbestandig og ikke vil lære i flammer, det stemmer at fra 80 grader begynner det å smelte. Dette betyr at det er en glød som faller på gresset, det vil ikke forårsake brann, så det er ikke farlig, men det vil føre til en forbrenning i området der det har falt. For å unngå denne typen situasjoner, anbefales det å legge igjen et rom som ikke har gress for å plassere grillen. Du kan også legge på plenen og grille en slags materiale som tjener til å beskytte den. Dette materialet kan være steinheller eller brannhemmende tepper.

Kunstgress blir skittent av følgende forskjellige grunner:

  • Støv og smusspartikler som faller like mye ved å dra av andre hus som vårt.
  • Økologisk mat eller utklipp. Hvis vi spiser ofte i hagen vår, risikerer vi å flekker kunstgresset mer.
  • Avføring av kjæledyr. Det er vanskelig å kontrollere kjæledyr i hagen og hindre dem i å lindre seg selv. I dette tilfellet, avhengig av type ekskrementer, kan vi finne noen som gjør mer skade enn andre.

Hvordan rengjøre kunstgress med forskjellige elementer

La oss se hva som er hovedelementene for å rense kunstgress:

  • Såpe og vann: Det er den perfekte løsningen for organiske flekker og mobilitetsflekker. Hvis du vil ha et kjæledyr og har tisset på kunstgresset, kan du bruke såpe og vann for å fjerne lukten.
  • Støvsuger: støvsugeren er også et godt alternativ for å fjerne støv og sediment som avsettes. Det anbefales at kraften ikke er veldig høy, for å forhindre at hårene kaster og ødelegges.
  • Vann og blekemiddel: Blant disse løsningene anbefaler vi bare for flekker som er veldig vanskelige å rengjøre. Disse produktene er veldig sterke og kan forverres hvis de ikke brukes klokt. Ved bruk av vann og ammoniakk, er det viktig å redusere rikelig med vann. På denne måten vil blandingen ikke misfarge plenen.
  • Rensende parfyme: det er en av de enkleste og raskeste løsningene. Det er et ideelt produkt hvis du har barn og kjæledyr, da det etterlater en lukt som om det var nyklipt gress.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om hvordan du rengjør kunstgress.