Skip to content

Arugula dyrking

19 de juni de 2021

De arugula Det er en grønnsak som brukes til å lage deilige oppskrifter. Det er en raskt voksende urt som kan dyrkes i en gryte eller i hagen, da den er veldig tilpasningsdyktig.

I tillegg er den rik på vitamin C og jern, som er ideell for å opprettholde god helse. Tør du å dyrke den?

Kjennetegn ved arugula

Når vi snakker om arugula vitenskapelig, snakker vi om tre forskjellige arter, som er Eruca sativa, den Diplotaxis tenuifolia og Diplotaxis muralis. Den første er en årlig urt, det vil si at den spirer, vokser, blomstrer, bærer frukt og til slutt visner om et år; i stedet er de to andre flerårige urter, som lever i flere år.

De er veldig tilpasningsdyktige og motstandsdyktige, og vokser selv i de fattigste jordene og på steder der det nesten ikke regner., som i Maghreb, hvor bladene får en fin grønn farge etter regn. De kan nå en høyde mellom 30 og 80 cm. Blomstringene er små, men dekorative, hvite eller gule, avhengig av art.

Hvordan dyrkes den?

Arugula er en veldig lett å dyrke grønnsak. Så mye at du bare må følge rådene vi tilbyr deg for å oppnå en utmerket høst:

  • Såing: om våren, direkte i barnehagen med universelt voksende medium.
  • Transplantasjon: når plantene har en håndterbar størrelse (ca. 5-10 cm høye), kan du flytte dem til større potter, eller til hagen med en avstand på 30 cm mellom dem.
  • IrrigasjonSelv om de motstår tørke, er det tilrådelig å unngå at landet forblir tørt, så det anbefales å vanne annenhver eller tredje dag.
  • Abonnent: det er ikke nødvendig, men det kan gjødsles med organisk gjødsel, og legge et 2-3 cm lag rundt det hvis de er på bakken.
  • Innhøsting: 2-3 måneder etter såing.

Bruk av arugula

Dette grønnsakene brukt til kulinariske formål. Salater lages med bladene, men det brukes også i pizza. Men visste du at den har medisinske egenskaper? Arugula hjelper deg med å forbedre fordøyelsen, forhindre øyeproblemer, revitalisere oss, forhindre anemi og lindre magesår og halsbrann. Interessant, ikke sant?