Skip to content

Arugula og Balsamic Tomatoes på Bruschetta

30 de mars de 2021
  • Her er den perfekte måten å bruke ruccola i hagen din – en vanvittig kombinasjon med tomater og gressløk. Foto / illustrasjon: Susan Belsinger
  • Bruk de marinerte tomatene og arugulaen på bruschetta eller server som sidesalat.
  • Server disse på små skiver baguett som forrett eller på større brødskiver til hovedrett.

Ingredienser:

1 halvliter kirsebær- eller pæreformede tomater, kvartet på langs og halvert på tvers
Ca 4 ss olivenolje
1 ss balsamico
1 fedd hvitløk, hakket
2 ss hakket gressløk, vanlig eller hvitløk
Salt
Nykvernet pepper
1 lang baguette eller 4 lange ruller, omtrent 6 til 8 tommer hver
1 eller 2 fedd hvitløk, skrelt
2 kopper vasket ruccola, hakket grovt hvis bladene er store
3/4 til 1 kopp revet mozzarellaost, valgfritt

Serverer 4 eller 8

En vinnende sommerkombinasjon – rucola og tomater – på ristet hvitløksbrød er den perfekte måten å starte et måltid på. For små forretter kan du kutte bagetten i runder. Instruksjoner gis for å tilberede en større, rustikk slags forrett, som tillater en per person. Hvis du serverer disse som hovedrett til lunsj, kan du tillate to per person.

Importerte oliven gir et godt akkompagnement. Denne oppskriften er hentet fra The Greens Book av Susan Belsinger og Carolyn Dille, Interweave Press, 1995.

Kombiner tomatene i en bolle med 2 ss olivenolje, balsamicoeddik, hakket hvitløk og gressløk. Salt og pepper sjenerøst og kast godt.

I mellomtiden kutter du baguetten i 4 stykker, omtrent 6 til 8 tommer lange. Skjær baguetten eller rullene i to på langs og legg dem på et bakeplate. Skål dem i en 400 graders ovn i omtrent 10 minutter, og snu dem en gang. Mens brødet skåler, tilsett ruccola i tomatene og kast det godt.

Fjern skålen fra ovnen når den er crusty på begge sider, og gni de kuttede sidene godt med et fedd hvitløk. Pensle de kuttede sidene med den gjenværende olivenoljen. Hvis du bruker mozzarellaen, kan du spre den jevnt over det ristede hvitløksbrødet og ha under broiler i ca 2 minutter, til det bare smelter. Skje tomat- og arugula-blandingen jevnt over baguettene, og drypp litt av marinadesaften over alt. Server umiddelbart.